vrijdag 19 april 2024
Bart Driessen speelde een uitstekende wedstrijd - Foto: Margot's Fotografie

Rood Wit simpel voorbij EFC

Veldhoven-Dorp – Na twee nederlagen op rij heeft Rood Wit zichzelf herpakt en liet het EFC Eersel kansloos op een zonnig sportpark de Korze. Door doelpunten van Jan van Hout en Mike Meulenbroek boekte Rood Wit een eenvoudige en meer dan verdiende zege op een ploeg die elk seizoen meedoet voor de prijzen in de 2e klasse.

Waar Rood Wit in 2019 al twee keer voor de competitie in actie kwam, was het voor EFC pas haar eerste competitiewedstrijd van het nieuwe kalenderjaar. De ploeg uit Eersel miste ook nog eens 5 spelers (2 waren geschorst vanwege rode kaarten tegen Braakhuizen en 3 raakten er geblesseerd in de midweekse oefenwedstrijd tegen SBC). Ook bij Rood Wit waren de nodige afwezigen: Stef Fasen, Rachid Chelah en Stef Schellekens ontbraken bij de thuisploeg.

Rood Wit moest zich zien te herpakken van de nederlaag tegen hekkensluiter Bladella. Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat Rood Wit deze partij dan ook wilde winnen. Desondanks was de eerste kans voor EFC. Ruan Tiryaki werd met een goede steekpass vrij voor keeper Mark Smulders gezet, maar de Rood Wit-doelman was alert en pakte de bal van de voet van Eerselse aanvaller. Niet veel later was het Jan van Hout die namens Rood Wit de score openende. Mark Smulders zette met een verre trap Van Hout aan het werk en in ene rechtstreeks uel met keeper Jesse Theuws bleek de Rood Wit spits de sterkste: 1-0. Slechts 2 minuten later kon Van Hout de score verdubbelen, maar nu trad Theuws wel goed op en waardoor de thuisploeg niet verder kon uitlopen.

Na een klein half uur kreeg Bart Driessen, die een uitstekende wedstrijd speelde, de bal aangespeeld. Door een fout in de EFC-defensie kon hij vrij op EFC-keeper Theuws opstomen. Echter een EFC-verdediger testte wel heel nadrukkelijk de rekbaarheid van het shirt van Driessen. Scheidsrechter Stijn Berben zag het niet (en kon het ook niet zien vanuit zijn positie), maar iedereen was het er over eens dat dit het belemmeren was van een doorgebroken speler. De EFC-verdediger ontsnapte hier aan een rode kaart! De meeste kansen in de eerste helft waren vervolgens voor Rood Wit, al wist EFC ook nog een keer de paal te raken. De rust werd uiteindelijk bereikt met een minimale voorsprong voor de thuisploeg.

Ook in de tweede helft was het Rood Wit dat het meeste op zoek ging naar een doelpunt. In de 53e minuut werd Jan van Hout weer diep gestuurd, waarna de spits op avontuur ging. Hij liet links op de rand van het doelgebied drie EFC-ers vertwijfeld achter en bediende de goed meegekomen Mike Meulenbroek op maat, waarna de jonge spits de bal in het doel kon tikken, 2-0. In de slotfase gingen de gasten wat meer op zoek naar de aansluitingstreffer, maar tot grote kansen kwam het niet. Rood Wit kon dan ook redelijk eenvoudig de 2-0 voorsprong over de eindstreep trekken.

5. v. Hout 1-0; 53. Meulenbroek 2-0

Rood Wit: Smulders; Damman, Bettgens, Maes, Slegers (82. Günüç); v. Doorn, v. Beek, Brugman; Driessen, v. Hout (72. Nieborg), Meulenbroek (89. Ruijs)
EFC: Theuws; Groenen, Verstappen (68. Jansen), v. Sambeeck (46. v. Gestel), d. Haas; Thijssen, v. Limpt, Hooijen; Tiryaki, Hakkens, Janssen