zondag 28 april 2024
Bart van de Looij in duel met Niels van Heerbeek. Merijn van den Oever kijkt toe - Foto: Herman Schoemaker

Rood Wit tevreden met punt bij hekkensluiter

Middelbeers – Voor Beerse Boys was het de eerste competitiewedstrijd dit jaar. De thuisploeg, hekkensluiter in de 2e klasse, zou met een overwinning de 2e helft van het seizoen positief kunnen hervatten. Rood Wit had dit jaar al twee wedstrijden in de benen. Voor de lockdown wonnen de Veldhovenaren 2x op rij, en ook na de lockdown werd er niet verloren. Zou Rood Wit de goede flow kunnen doorzetten of zou Beerse Boys de broodnodige overwinning kunnen pakken? Het werd geen van beiden en de 0-0 was de enige terechte uitslag van een troosteloze wedstrijd.

Het hoofdveld met gras (en tribune) op sportpark De Klep was door de regen niet bespeelbaar, dus moest er uitgeweken worden naar het kunstgrasveld (zonder tribune). De spaarzame toeschouwers moesten daar regen en straffe wind trotseren om een zeer matige pot voetbal te zien. De wedstrijd paste zich dan ook perfect aan het weer aan.

In de eerste helft had Rood Wit het meeste balbezit zonder echt gevaarlijk te worden. Beerse Boys kwam niet verder dan enkele counters die door onzorgvuldigheid ook niet gevaarlijk waren. De schamele kansen van de thuisploeg beperkten zich tot een diagonaal schot voorlangs van Niels van Heerbeek na 5 minuten. Rood Wit, dat maar liefst 7 basisspelers miste vanwege blessures, kreeg zijn eerste kansje pas na 36 minuten. Een hard schot vanaf de 16 van Jan van Hout kwam via de vuisten van Beerzer keeper Rob Wilborts opnieuw voor zijn voeten. In de rebound schoot van Hout voorlangs. Net voor rust kregen de Veldhovenaren 2 corners op rij. Uit de tweede kopte uiteindelijk Jim van Beek hard op doel, maar de bal werd met enige moeite door Wilborts gepareerd. Met een troosteloze 0-0 zochten beide teams de thee op.

Ook de tweede helft gaf de toeschouwers weinig hartverwarmende momenten. Toch was er wat veranderd: Beerse Boys had nu het meeste balbezit en de gasten konden daar weinig tegenin brengen, vooral omdat Rood Wit op het middenveld de mindere was. Al na twee minuten schoot rechtsbuiten Guus Hems na een fraaie passeeractie de bal hard in de korte hoek, maar de vuisten van Rood Wit goalie Jesse Bertrams brachten redding. Bij de resulterende hoekschop moest Bertrams er opnieuw aan te pas komen om de bal net over de lat te tikken. In de 50e minuut was het opnieuw Hems die na een passeeractie vanaf de zijkant van het strafschopgebied de bal over de uitkomende Bertrams lobde. Maar recht voor het doel kon van Heerbeek het niet afmaken doordat Merijn van den Oever met een fraaie actie de bal voor zijn voeten wegtikte.

De laatste 40 minuten was er nauwelijks nog iets te beleven. Al zou er nog een uur extra gevoetbald worden, ook dan was de kans klein dat één van de ploegen het net had kunnen vinden.

Doelpunten: n.v.t.

Rood Wit: Bertrams; Damman, van de Oever, van Beek, van de Looij; Breton (80. van Heeswijk), Evers, Hawedi; van Hout, van Bladel, Mandigers (65. Pardoel)
Beerse Boys: Wilborts; van Spreuwel, N. van Rooij, R. van Rooij, J. Schapendonk; Gooskens, van Heerbeek, Wanrooij; D. Schapendonk, Mulders (42. Jans), Hems (75. Liebregts)