donderdag 28 maart 2024
Mitchel Slegers en Batuhan Günüç in stevig duel met Timo Janssen - Foto: Chantal Straatman

Rood Wit verdiend langs NWC

Veldhoven-Dorp – Rood Wit behaalde op de eerste lentedag een zeer belangrijke overwinning op middenmoter NWC. De eerste helft had weinig om het lijf, maar door twee snelle doelpunten na rust kon Rood Wit eindelijk weer eens 3 punten binnenslepen. De winst geeft de Veldhovense hekkensluiter wat meer zicht op de directe concurrentie onderin.

Op papier waren de gasten uit Asten een stevige middenmoter. In de eerste helft werd echter niet duidelijk waarom de thuisploeg op de laatste plaats staat en NWC in de middenmoot. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Veel kansen en mogelijkheden vielen er niet te noteren, het spel speelde zich vooral af op het middenveld.

In de tweede helft was het echter Rood Wit V. dat de tegenstander direct bij de keel greep. Dit resulteerde snel in twee doelpunten. Binnen vier minuten na rust opende de thuisploeg de score, dankzij een vlijmscherpe counter, die ontstond na een slecht genomen hoekschop van NWC. Jan van Hout leverde de bal perfect af bij Marcel Bierens, die hem alleen maar achter keeper Gijs Brüsewitz hoefde te schuiven.

Vijf minuten later verdubbelde Rood Wit V. de score en stond daarmee op een veilige voorsprong. Een indraaiende vrije trap van Mitchell Slegers werd door niemand meer aangeraakt en was ook keeper Brüsewitz te machtig. De bal van Slegers belande zo via de paal in de verre hoek, waardoor er een 2-0 tussenstand op het scorebord verscheen. De score had nog hoger uit kunnen vallen, maar een schitterend schot van Jordy Maes spatte op de lat uiteen.

In het laatste deel van de wedstrijd begonnen de gasten wel steeds meer drang naar voren te ontwikkelen, maar dit leverde geen grote problemen voor doelman Mark Smulders op. Door deze overwinning behouden de Veldhovenaren zicht op de dertiende (play-off) plek en met de juiste instelling is dat zeker nog mogelijk!

49. Bierens 1-0, 54. Slegers 2-0

Rood Wit: Smulders; Damman, Schellekens, v. Beek, Sleegers; Günüç, Maes, Verbeek; Veenstra (46. Meulenbroek), v. Hout, Bierens (Driessen)
NWC: Brüsewitz; Castelijns (84. Hurkmans), Henst, v. Horne, Bosch, v.d. Bosch, Sabbar, T. Janssen, Geuns, v. Tilburg (84. M. Janssen), v. Brussel (58. v. Deursen)