woensdag 19 juni 2024
UNA in de aanval via Tom Scheepers, maar doelpunten leverde het vanmiddag niet op

UNA ook in Beverwijk zonder doelpunten

Beverwijk – Het duel tussen DEM en UNA kende zondagmiddag geen winnaar. Eerlijk gezegd hadden beide teams ook geen recht op winst, alhoewel de geelzwarten wel de beste scoringsmogelijkheden kregen. Voor aanvang van de wedstrijd zei trainer Harrie Gommans dat UNA bij winst weer naar boven kon kijken en bij een nederlaag de blik naar beneden zou gaan. Geen van beide mogelijkheden kwam uit. Het werd met 0-0 een status quo in Beverwijk.

UNA is niet gewend aan wedstrijden waarin geen doelpunten vallen. De laatste thuiswedstrijd tegen Westlandia eindigde in 0-0 en bij DEM was het van hetzelfde laken een pak. Terwijl in Veldhoven een waterig zonnetje viel te bespeuren, was de wind aan de kust een zware tegenstander voor beide teams.

Voor rust wisten de Zeelstenaren maar sporadisch tot kansen te komen. Mart v.d. Gevel probeerde vanaf de middenlijn een schot op het doel van keeper Verswijveren, die iets te ver voor zijn heiligdom stond. Resultaat: net over de lat. Even later trof de UNA-spits de voet van de blauwwitte doelman.

Na de thee deelde DEM nog wat speldenprikken uit en UNA deed niet veel meer. Een vrije trap van Brian Boogers eindigde bij doelman Verswijveren en ook Mart v.d. Gevel zag een 100% kans aan zijn neus voorbij gaan.

Nog even werd het spannend toen Teun Willems in de eindfase binnen de zestien ten val kwam. Terwijl veel toeschouwers en niet alleen die met een geelzwarte bril op dachten aan een strafschop, was de uitstekende scheidsrechter Jaafar Aafouallah van mening dat er niets aan de hand was. Kortom, de wedstrijd eindigde in een bloedeloze 0-0, waar beide ploegen niet veel aan zullen hebben.

Opstellingen:
UNA: Derix; Scheepers, Anpong, Verhoeven, N. v. Boekel; R. v. Boekel, Bogers, Horsten; Senders, v.d. Gevel, Tielemans (69. Willems)
DEM: S. Verswijveren; u.d. Boogaard, Obioha, T. Verswijveren, v. Amersfoort, Herraez Gallego, Ojntje, Mounji (63. Zantman), Wolters, Gencer (73. Man), d. Goede (32. Adrichem)