donderdag 18 april 2024
Aftrap op sportpark De Klep - Foto: twitter Beerse Boys

Rood Wit verliest “6-punten” wedstrijd

Middelbeers – Rood Wit heeft de achterstand op directe concurrent Beerse Boys niet kunnen verkleinen. Sterker nog, door de nederlaag neemt Beerse Boys ruimer afstand van de laatste positie. Ondanks de nederlaag was Rood Wit in een groot deel van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar daar koop je helaas niets voor.

Vooraf was al duidelijk dat dit een belangrijke wedstrijd zou worden. Het verschil op de ranglijst bedroeg twee punten in het voordeel van de thuisploeg.  Beerse Boys begon sterker aan de wedstrijd, wat al binnen een kwartier resulteerde in een voorsprong. Rood Wit verdediger Jim van Beek had een overtreding op Daan Smulders nodig om hem af te stoppen. Scheidsrechter Quinten wees gedecideerd naar de stip, waarna Jannes Mulders doelman Mark Smulders kansloos liet.

Niet veel later stond de 2-0 al op het scorebord. Rood Wit aanvaller Imad El Bali liet zijn eigen doelman met een kopbal kansloos. De inzet van El Bali verdween in de verre hoek, waardoor Smulders nooit meer bij de bal kon komen.

Na een half uur spelen kwamen de gasten wat beter in de wedstrijd en beet Rood Wit steeds vaker van zich af. Dit resulteerde nog voor het rustsignaal in de aansluitingstreffer. Over links ging vleugelverdediger Mitchel Slegers er vandoor en wist met een puntgave voorzet Jan van Hout te bedienen. De Rood Wit spits liet dit buitenkansje niet onbenut en gaf doelman Rob Wilborts het nakijken.

In de tweede helft bleef Rood Wit aandringen, er kwamen wat mogelijkheden maar echt grote kansen bleven uit. In slotfase gebeurde het onvermijdelijke, Daan Smulders gooide namens Beerse Boys de wedstrijd in het slot. Smulders stond helemaal vrij en voor hem was het een koud kunstje om de wedstrijd te beslissen. Rood Wit verloor hiermee de cruciale wedstrijd onder in de 2e klasse en is net voor de winterstop nog meer in de problemen gekomen.

Doelpunten:
16. J. Mulders 1-0 (str), 22. El Bali 2-0 (e.d.), 39. v. Hout 2-1; 90+2 D. Mulders 3-1

Opstelling:
Rood Wit
: Smulders; Damman (76. Veenstra), S. Franse, v. Beek, Slegers; M. Franse, Günüç, Schellekens; v. Hout, El Bali (64. v. Gulik), Meulenbroek
Beerse Boys: Wilborts; v. Rooij, R. Willems, Gooskens, v. Heerbeek; J. Willems, Verhagen, Schapendonk (51. Wanrooij); v. Spreuwel, J. Mulders, D. Mulders