dinsdag 23 april 2024
UNA meldt zich in het Limburgse strafschopgebied met o.a Mart vd Gevel en Maikel Verkoelen

UNA ontsnapt in blessuretijd

Heerlerheide – De 5-1 overwinning die UNA tegen Gemert behaalde zou het zelfvertrouwen bij de Zeelstenaren van pas kunnen komen in de strijd bij het gepromoveerde Groene Ster. Toch toonden de geelzwarten in het grootste gedeelte van de wedstrijd niet het lef om alle punten mee te nemen. Na een zowat uitzichtloze toestand sloegen de elf van Marc Höcher in blessuretijd twee maal toe.

De eerste helft in Heerlerheide had niet veel om het lijf. Zowel geelzwart als groenwit maakten er in het eerste half uur geen aantrekkelijk duel van. Daar kwam in de 33e minuut een eind aan toen Lex van Dijk een overtreding beging net buiten de zestien meterlijn. Van Dijk kreeg geel en Dylan Zwartjes schoot de vrije trap achter Yannick Derix: 1-0. Een mat voetballend UNA toonde in rest van de eerste 45 minuten niet dat het de gelijkmaker op het bord had willen zetten.

In de tweede helft ging het iets beter met de Zeelstenaren, maar kansen waren schaars. Steff de Wit had de thuisploeg op 2-0 kunnen zetten, maar mikte naast. Rob van Boekel had pech dat zijn schot door de paal werd gekeerd. Ex UNA speler Chefrino Eind, nu in dienst van Groene Ster, kopte in kansrijke positie over.

Na een uur moest doelman Yannick Derix met een hamstring blessure het veld verlaten en Bart Tinus nam zijn plaats in. In de 88e minuut leek het lot over UNA geveld. Cem Unal bracht de stand op 2-0.

Teleurgestelde UNA supporters begonnen aan de thuisreis. Blijkbaar hadden ze geen vertrouwen in een acceptabele afloop, maar ze hadden beter moeten weten. Zolang de scheidsrechter niet voor het einde van de wedstrijd heeft gefloten is het nog niet gedaan. Doordat er nogal wat speeltijd verloren ging door een aantal blessures ging de strijd na de 90 op het scorebord nog even door. Nu kwam UNA in haar element: 91e minuut: Thomas Horsten zorgde voor 2-1 en drie minuten later bracht Sil van Herwijnen de eindstand lsnog op 2-2.

33. Zwartjes 1-0; 88. Unal 2-0, 91. Horsten 2-1, 94. v. Herwijnen 2-2

UNA: Derix (60. Tinus); Scheepers (64. Anpong), Verkoelen, Verhoeven, Horsten, v. Dijk, Jagt, Senders (78. v. Herwijnen), R. v. Boekel, Tielemans, v.d. Gevel