donderdag 28 maart 2024

Rood Wit verliest in blessuretijd van Oirschot V.

Oirschot – Rood Wit heeft ook haar derde competitiewedstrijd verloren. In een regenachtig Oirschot ging het ver in de blessuretijd alsnog de boot in nadat het in de eerste helft legio kansen had gehad om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. De realiteit leert echter dat de ploeg nog puntloos is in de tweede klasse.

Voor aanvang van de wedstrijd waren beide ploegen na twee wedstrijden nog puntloos. Zowel Rood Wit als Oirschot Vooruit was dus gebaat bij een goed resultaat. Rood Wit begon voortvarend aan de wedstrijd. De ploeg van trainer Koen van der Heijden wist enkele goede kansen te creëren, waaronder in het eerste kwartier kansen voor Jan van Hout en Batuhan Günüç. Het eerste doelpunt werd echter niet gemaakt door een Roodwitter, maar door de thuisploeg. Michael Damman hielp Oirschot in het zadel door keeper Mark Smulders te zacht aan te spelen. Daan Hagemeier doorzag dit en was eerder bij de bal dan Smulders. Eenmaal aan de bal was het voor Hagemeier een eenvoudig kunstje om de bal in het lege Rood Wit doel te plaatsen.

Oirschot was in de eerste helft zelden gevaarlijk en als het gevaarlijk werd, dan kwam dit door fouten van Roodwitters. Ondanks het overwicht duurde het nog tot de 32e minuut voordat doelman Niels Stockman werd gepasseerd. Jan van Hout werd vanuit het middenveld op links diep gestuurd, waarna de aanvaller doelman Stockman omspeelde om de bal vervolgens in de verre hoek te plaatsen, 1-1.

Het lag in de lijn der verwachtingen dat Rood Wit in de tweede helft jacht zou gaan maken op de tweede treffer. Het was echter Oirschot dat de bovenliggende partij was. De echte aanvalsdrang was uit het spel van de gasten verdwenen en door slecht combinatiespel werd Oirschot regelmatig in stelling gebracht. Ondanks het zware veld bleef Rood Wit volharden in een uitgebreide opbouw, welke regelmatig door een matige pass bij Oirschot belande.

Naarmate de tweede helft vorderde leek het erop dat beide ploegen genoegen namen met een punt. Echter in de slotseconden van de extra tijd mocht de thuisploeg nog aanleggen voor een vrije trap. Middels deze vrije trap werd het hoofd gevonden van Hagemeier, waarna de aanvaller voor de tweede maal doelman Smulders wist te verschalken. Door dit doelpunt, diep in blessuretijd, blijft Rood Wit puntloos en moet het zaterdagavond tegen Someren punten gaan pakken om uit de onderste regionen weg te komen.

10. Hagemeier 1-0, 32. v. Hout 1-1; 90+5. Hagemeier 2-1

Rood Wit: Smulders; Oldenhave, Damman, Maes, Slegers; Schellekens, Günüç, v.d. Heijden (83. Veenstra); v. Gerwen (90. Mathilda), v. Hout (69. El Bakkali), M. Franse
Oirschot Vooruit: Stockman; v. Heerebeek, v. Straten, v. Gestel, Kemps; B. Meeuwis, Gloudemans, Swaanen; v. Kollenburg, Hagemeier (Vervoort), F. Meeuwis