zaterdag 27 april 2024

SBC overtuigt niet, maar wint wèl van RKVVO

Oerle – RKVVO heeft de punten hard nodig om uit de degradatiezone van de 3e klasse weg te raken, maar meteen na de winterstop ligt er een zwaar programma voor de Oerlenaren. Deze zondagmiddag kwam koploper SBC naar Oerle, komende zondag speelt RKVVO in Best tegen de nummer 4, Wilhelmina Boys. De eerste horde tegen SBC werd – ondanks een redelijke wedstrijd – door persoonlijke fouten verloren met 1-3.

RKVVO begon de wedstrijd tegen SBC zonder de geblesseerde Luc Seegers, wat een behoorlijke aderlating was. Toch gaven de geelblauwen in de eerste helft goed partij tegen de koploper,  Er kwamen aan beide kanten enkele kansjes. Een voorzet vanaf rechts van Mark Vogels werd na 12 minuten door Joost van Heck vanaf 16 meter over het Oerlese doel gelepeld. Drie minuten later werd een laag diagonaal schot van Martijn van Dijk uit de verre hoek getikt door SBC-doelman Diaz. In de 17e minuut verscheen SBC opnieuw dreigend voor het RKVVO-doel: een kopbal van aanvoerder Joep van der Heijden werd door Stef Biscop goed uit de hoek gebokst.

De eerste helft kabbelde vervolgens voort zonder grote kansen aan beide kanten. Totdat de bal in de 35e minuut op de stip ging na een makkelijk gegeven strafschop. SBC-er Tijs Veraart nam de pingel, maar diens harde schot werd door RKVVO-doelman Stef Biscop met de vuisten uit de rechterhoek gewerkt. Het was uitstel van executie, want vijf minuten later pakte SBC alsnog de voorsprong. Door niet adequaat ingrijpen op de rand van het 16-metergebied kon Joost van Heck de bal in de onderhoek schieten. De 0-1 werd echter niet de ruststand, want in de 45e minuut mocht RKVVO net buiten de 16 een vrije schop nemen. Mart Soetens, die een goede wedstrijd speelde, poeierde de bal hard langs de 4-mans muur in de verre hoek, 1-1.

De tweede helft liet aanvankelijk weer 2 aan elkaar gewaagde teams zien, waarbij SBC een licht overwicht had. Maar na een kwartier gaf RKVVO binnen 5 minuten de wedstrijd uit handen door enkele fouten. In de 58e minuut kon een voorzet vanaf rechts van de altijd gevaarlijke Sander Egmond bij de tweede paal simpel ingetikt worden door de vrijstaande Lazio Vonk. En 5 minuten later kon Joost van Heck na een fout op het middenveld de bal meenemen en voor de 1-3 zorgen.

De wedstrijd was hiermee gespeeld ondanks een aanvallende 4-mans wissel in de 70e minuut van RKVVO-trainer Eric van der Palen. Het gaf de ploeg uit Oerle wat meer druk naar voren, o.a. door enkele goede snelle acties van Jordan Bujitu op rechts, maar echte kansen leverde het niet meer op. Verliezen van de koploper is geen schande maar gezien het spel in de eerste helft zou RKVVO een puntje met plezier hebben gekoesterd. Het mocht niet zo zijn. RKVVO is gezakt naar een nacompetitie plaats, terwijl SBC zijn voorsprong op naaste concurrent Gestel kon uitbreiden tot 7 punten!

40. van Heck 0-1, 45. M. Soetens 1-1; 58. Vonk 1-2, 63. van Heck 1-3

RKVVO: Biscop; Rijkers, Jasper Mol (70. van den Bosch), B. Soetens, Valies (43. van Sambeek); Verhoeven (70. Braam), Jongenelen (70. Vos), M. Soetens; L. Soetens (70. Bujitu), Sanders, van Dijk
SBC: Diaz; Vogels, van der Eerden, van Vark, Vonk (Loomans); Peeters (88. Koeter), van Doorn, van der Heijden; Egmond, van Heck (88. Kapteijns), Veraart (van de Heijde)