dinsdag 16 juli 2024
UNA in de verdediging - Foto: Thieu Vlemmix

Schrale thuiszege UNA in Brabantse derby

Zeelst – Langzaam maar zeker lijkt UNA de weg naar de subtop te zijn ingeslagen. Al gaat het scoren nog moeizaam, de Zeelstenaren zijn al 5 wedstrijden achter elkaar ongeslagen. Tegen een tegenwoordig kwakkelend Gemert waren de verwachtingen voor aanvang dan ook optimistisch.

Er waren echter twee tegenvallers vóór de aftrap: Bassou Boulghalgh kon niet op tijd zijn vanwege zijn werk en de revelatie van vorige week Abdiasis Dahir had nog last van een blessure. Er stond één meevaller tegenover: Brian Boogers was weer fit.

De eerste helft op Sportpark Zeelst had niet veel om het lijf: UNA speelde offensief in een veel te traag tempo en Gemert talmde met aanvallen. Voor het publiek was er dan ook niet veel te beleven. Wie zich van de traagheid om zich heen niks aantrok was Noël van Gerven. Hij vulde gaten op, dook gaten in en was de aanjager op het middenveld. In de tweede helft kreeg hij daarbij ondersteuning van Bassou Boulghalgh en dat hielp! In de 66e minuut kopte van Gerven de bal voorbij doelman Stefan Tielemans en UNA stond voor (1-0) .

Het voetbal bleef ook daarna van zeer bescheiden kwaliteit, maar de verdiende zege kwam er, ook als is die schraal.

Doelpunten:
66. van Gerven 1-0

Opstellingen:
UNA: Stoskovic; Horsten, Scheepers, Sijbers, Jagt, R. van Boekel 72. Boudewijns), Respen, van Rosmalen, Senders, Boogers, van Gerven. Wissels: Boulghalgh, van den Akker, N. van Boekel, Coppen
VV Gemert: Tielemans; Brugmans, Meyssen, Verhoeven, Jacobs; van Zutphen (82. Ben Rouba), Zwanen (82. Oerlemans), Lammers; Falkenstein (76. Kemper), Barten (68. Kourouma), Illidge (68. Michels)