vrijdag 26 april 2024
UNA in de aanval met Niek van Boekel, Thomas Horsten en Yoeri Sijbers - Foto: Thieu Vlemmix

Spannend duel levert UNA een punt op

Zeelst – Het probleem bij UNA is al lang boven water. Het benutten van doelrijpe kansen is beneden de maat. Quick behaalde tot nu toe vijf gelijke spelen en UNA is met vier de nummer twee in die strijd. Een strijd die niet veel oplevert. Toch is de 1-1 tegen HSC’21 niet  onverdienstelijk. Voor rust hadden de Twentenaren het beste van de wedstrijd en na de pauze deelde UNA de lakens uit.

Vorig seizoen eindigde de ontmoeting van UNA in Haaksbergen in een beschamende 7-2 nederlaag voor de Zeelstenaren. Zover zou het afgelopen zondag niet komen, ofschoon de gasten na een sterke competitiestart de tweede plaats op de ranglijst bezetten.

Voor het eerst dit seizoen stond Azis Eenow Dahir in de basis. Een aanvaller die wèl het vermogen heeft om voor het team te scoren. Toch waren de groenwitten van trainer Daniёl Nijhof al vrij vroeg in de buurt van een doelpunt toen Cenk Uguz de lat raakte. Een lat die in de wedstrijd veel te verduren kreeg. Maar toch pakte UNA de voorsprong in de 24e minuut. Dahir kon zijn kunsten vertonen na een te korte terugspeelbal en passeerde doelman Bob Peterman: 1-0.

Twaalf minuten later kwam HSC’21 al snel weer langszij. Kevin Stokkingreef was de dader met een kopbal in de verre hoek. In het restant van de eerste helft behoedde doelman Petar Stoskovic zijn team voor verder onheil, maar dat is geen nieuws want dat doet hij meestal wel. Zo redde hij fraai op een kopbal van Mika Schrijver en ook de lat werd nogmaals getest door Cenk Uguz.

Na rust pakte het team van Harrie Gommans de touwen steeds meer in handen. Dat leverde diverse doelrijpe kansen op. Juul Respen kon op twee meter voor het doel de op de grond liggende doelman van HSC’21 niet verschalken: naast! Even later kreeg Mitchel van Rosmalen een fraaie mogelijkheid, maar ook die ging er niet in. Omdat UNA de vele kansen in de tweede helft niet kon benutten, bleef de 1-1 op het scorebord staan. Door deze uitslag stijgt UNA toch naar plaats acht op de ranglijst. Een opmars naar boven?

24. Dahir 1-0, 35. Stokkers 1-1

UNA: Stoskovic; Scheepers, Sijbers, Jagt, Bassou, Respen (84. R. van Boekel), Horsten, van Rosmalen (66. N. van Boekel), Dahir (84. van den Akker), Senders, Bastiaans (van Gerven)
HSC’21: Peterman; Veensma (79. Zwiers), Schrijver, Wensing, Moldur; Uguz, Stokkers, Schepers; Stokkingreef (69. Ottink), Iallouchen (69. Witbreuk), de Vries