zaterdag 20 april 2024
Gideon Pieschel (11) scoort de 0-2 - Foto: Willy Pieschel

Solide Marvilde geeft Erp geen kans

Erp – Vorige week zorgde de sneeuw nog voor een afgelasting van de wedstrijd thuis tegen FC Eindhoven AV. Vandaag lag er een groene grasmat in het plaatsje Erp waar de plaatselijke RKVV Erp de tegenstander was. De thuisploeg had een goede eerste reeks gespeeld en stond met 19 punten op de vierde plek, voor vandaag. Tegen Marvilde wisten ze echter geen enkele kans te creëren. Alleen een toegekende strafschop, vijf minuten voor het einde van de wedstrijd, leverde een kans op (en die werd verprutst). Uiteindelijk behaalde Marvilde dan ook een dik verdiende 0-3 overwinning.

Over het algemeen ging de wedstrijd qua veldspel en aantal aanvallen redelijk gelijk op. Enige verschil was dat Marvilde zich uit die aanvallen kansen uitspeelde en Erp daar niet toe in staat was. In de 10e minuut was de eerste kans voor Yurjen de Jongh. Hij schoot een vrije trap, iets buiten de punt van het strafschopgebied, hard op de lat. In de 22e minuut werd een verre inworp van Mitchell Slegers doorgekopt en kwam zo bij Sil van Herwijnen terecht. Zijn aanname met het hoofd sprong iets te ver weg, waardoor de doelman eerder bij de bal was. Twee minuten later gaf Sam Weijers de bal voor vanaf rechts. Bij de tweede paal leek Sil van Herwijnen deze in te schieten, maar hij koos ervoor om de bal voor het doel te geven. Hier stond echter niemand van Marvilde.

De eerste helft leek met een 0-0 stand te eindigen, totdat Sil van Herwijnen in de 40e minuut aangespeeld werd op de helft van Erp. Met twee verdedigers in zijn nek draaide hij zich perfect vrij en gaf net voor de doelman de bal breed op Nick van den Boomen. Met een leeg doel voor zich had Nick geen moeite om de bal hierin te plaatsen, 0-1.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. De eerste kans was voor Jorg Vroomen. Hij ontdeed zich van zijn tegenstander bij een vrije trap van Yurjen de Jongh, maar zijn inzet van dichtbij was niet hard genoeg. Een kwartier voor tijd had Nick van den Boomen nog een kopkans van dichtbij, maar ook deze was niet hard genoeg en eenvoudig te pakken door doelman Dennis van Ballegooy. In de 79e minuut kwam Marvilde met een mooie aanval op 0-2. Gideon Pieschel pakte de bal af op eigen helft. Gaf deze naar links op Mauro van Houtum die zijn tegenstander prima uitkapte en een steekbal op de doorgelopen Pieschel gaf. Giedeon omspeelde de doelman en schoot de bal in het lege doel, 0-2. Drie minuten later was de wedstrijd helemaal beslist. De voor Mitchel Slegers ingevallen Twan Demin plaatste de bal perfect over de verdediging en Mauro van Houtum tikte deze net zo perfect over de uitkomende doelman, 0-3.

Vijf minuten voor het einde kwam er nog een voorzet vanaf rechts van Erp en deze werd op 11 meter ingeschoten. Clint van Doorn stopte deze op de doellijn met zijn arm en dus kreeg hij de rode kaart voorgehouden en mocht Ruud Delisse de strafschop inschieten. Sam van Rooij ging naar links en de bal naar rechts. Gelukkig voor Marvilde kwam deze tegen de paal en zo weer terug het veld in. Marvilde gaf vandaag niks weg en won verdiend bij subtopper Erp.

43. van den Boomen 0-1; 79. Pieschel 0-2, 83. van Houtum 0-3

Marvilde: van Rooij; C. van Doorn, van Vark, Vroomen, Slegers (88. Demin); M. van Doorn, van den Boomen, de Jongh; Weijers (67. de Wijs), van Herwijnen (67. van Houtum), Pieschel (86. van Gorp)
RKVV Erp: van Ballegooy; Jansen, van den Berg, Munsters, Sebregts, van Zutphen (de Jong), van der Heijden (van Uden), Delisse, van Rijbroek, Hanenberg, Offermans