vrijdag 19 april 2024
De 4-mans UNA-muur voorkomt gevaar bij een vrije schop van VVSB - Foto: Thieu Vlemmix

Fortuin niet aan UNA’s kant bij VVSB

Noordwijkerhout – De 2e helft van de competitie hervatte UNA met een uitwedstrijd tegen VVSB. De paarswitten zijn door de jaren heen altijd een zeer lastige tegenstander voor de Zeelstenaren en ook de heenwedstrijd begin september werd op eigen terrein met 1-2 verloren. Ondanks een goede wedstrijd trokken de Zeelstenaren toch aan het kortste end, helaas door een (discutabele) strafschop tien minuten voor het laatste fluitsignaal.

Op sportpark De Boekhorst in Noordwijkerhout trad UNA tegen VVSB aan zonder sterkhouder Niek van Boekel, die sinds het duel in Rosmalen geblesseerd is. Hij werd vervangen door Noël van Gerven, maar wel als rechtsachter, omdat Harrie Gommans Thomas Horsten op het middenveld had geposteerd. Nadat UNA in de eerste minuten nogal vrijgevig was wat het toestaan van corners betreft, moest doelman Petar Stoskovic bij de vierde al vissen: 1-0 door een kopbal van Tim de Rijk. Dat zag er zo vroeg in de wedstrijd niet goed uit voor de geelzwarten. Maar niet voor lang. Om precies te zijn drie minuten. Toen was er de geweldige stift van Brian Boogers over de uitlopende keeper heen: 1-1.

Een harde overtreding op Louisben Jagt ontaardde in de 40e minuut in een flinke opstoot. Zodanig zelfs, dat arbiter Luca Cantineau het duel (tijdelijk) staakte. Nadat de gemoederen weer enigszins tot bedaren waren gebracht, was er nóg een opvallend moment. Plots verliet UNA-goalie Petar Stoskovic springend en hinkend zijn doel. Hij moest zich laten vervangen vanwege plots optredende zweepslag. Giel Flokstra kwam op zijn plek en hij zou dat prima doen.

Na de hervatting schoot UNA ijzersterk uit de startblokken. Een twintigtal minuten lang was het de overheersende partij en leek onderweg naar de leiding. Zo was er onder andere een hele goeie (gemiste) kans voor Juul Respen. Maar vervolgens nam VVSB weer meer de regie terug in handen. De meeste moeite had UNA steeds met Jesse van Nieuwkerk. En die lastige spits van bijna twee meter lengte stond, na een botsing met Yoeri Sijbers tien minuten voor tijd, aan de basis van de 2-1. Arbiter Cantineau besloot tot een (discutabele) penalty. Giel Fokstra kreeg er nog bijna de hand tegen, maar Danny Bakker schoot zijn ploeg naar de 2-1. Op een haar na werd het zelfs nog 2-2, toen de ingevallen Teun Willems een paar minuten voor tijd de defensie van VVSB zijn hielen liet zien. Zijn beheerste afronding leek doel te gaan treffen, maar doelman Ruben Valk kreeg op het allerlaatste moment nog een vingertop tegen de bal. Voor hetzelfde geld verliet UNA sportpark De Boekhorst dus met een punt, maar het mocht niet zo zijn.

11. de Rijk 1-0, 15. Boogers 1-1; 82. Bakker 2-1 (str)

UNA: Stoskovic (46. Flokstra); Horsten, Sijbers, Scheepers, Jagt; van Gerven, Boogers, van Rosmalen; Senders (77. Boulghalgh), Respen (77. Willems), van den Akker
VVSB: Valk; Fecunda (82. Iliohan), Eekhout, Ossendrijver, de Rijk, Vijlbrief (65. Lo Fo Sang); Rauws, Bakker (82. Onyeike), van Otterlo; George (88. Kuijvenhoven), van Nieuwkerk