Sparta’25 ook Marvilde de baas

Beek en Donk – Na het gelijkspel in de eerste wedstrijd tegen EFC ging Marvilde vandaag op bezoek bij promovendus Sparta’25 uit Beek en Donk. Sparta had vorige week al knap met 1-5 gewonnen bij Rood Wit, dus Marvilde was gewaarschuwd.

Op sportpark ’t Heereind stond een stevige wind en regelmatig kwam de regen naar beneden, maar het grasveld was uitstekend bespeelbaar. De wedstrijd begon van beide kanten fel en in de eerste 10 minuten lag het spel al 2x stil door blessurebehandelingen. Het eerste kwartier had Sparta een licht overwicht, met in de 7e minuut een eerste kans. In de 1-op-1 met de spits van Sparta redde Sam van Rooij echter beheerst. In de 14e minuut gaf Robbert Born een steekbal op Max van de Akker op rechts. Die ging zijn man voorbij en trok de bal voor, maar Muti Nawabi kon net niet bij de bal. In de 20e minuut ontstond grote consternatie na een prachtige steekpass van Twan Demin op Max van de Akker, die – nog zeker 3 meter verwijderd van de laatste verdediger van Sparta – in volle vaart op de doelman af ging. Echter de assistent scheidsrechter van Sparta meende zijn vlag omhoog te moeten steken, tot grote ontsteltenis van de Marvilde staf en supporters.

Toen de gemoederen bedaard waren pakte Marvilde de draad weer op, en probeerde met verzorgd voetbal druk te zetten op de verdediging van Sparta. Dat lukte aardig tot de 16 meter, maar daarna was vaak de eindpass niet helemaal goed. De grootste kans kwam in de 30e minuut: Twan Demin kopte de bal door op Matthijs de Bie die razendsnel het strafschopgebied binnen sprintte en op de keeper af ging. Helaas ging zijn inzet tegen het been van de keeper en niet in de touwen! Marvilde had vervolgens tot de rust de overhand en viel aan, Sparta beperkte zich tot af en toe een snelle uitval. Maar Sam van Rooij was attent en kon 2x tijdig ingrijpen.

Na rust was het weer Marvilde dat een overwicht had, en Sparta dat zich terugtrok en loerde op de counter. Aan beide zijden ontstonden kansen, maar geen hele grote. In de 47e minuut ging een vliegende omhaal van Twan Demin net naast de rechterpaal, in de daaropvolgende tegenstoot was het weer Sam van Rooij die een scherpe voorzet van de rechtsbuiten van Sparta uit de lucht plukte. Zo bleef Marvilde veel druk zetten, maar een beslissende eindpass en afronding bleven uit. In de 64e minuut leek het dan zover: Max van de Akker werd op rechts in de diepte aangespeeld, passeerde knap zijn man en trok de bal strak voor. Muti Nawabi kwam de 16 meter in gesprint en wilde de bal de goal inglijden, maar miste deze op een haar na. De supporters van Marvilde sprongen al overeind, maar helaas ging de bal er niet in.

En dan gebeurt wat in het voetbal vaker gebeurt: in de 70e minuut was het Sparta dat over links kwam opzetten en de bal veroverde bij een scrimmage bij de cornervlag. De voorzet die volgde ging over alles en iedereen heen, kwam terecht bij de 2e paal, en werd knap tegendraads ingekopt door de Sparta-spits Daan van Heijnsbergen: 1-0. Marvilde was even van slag, maar pakte de draad snel weer op en zette maximaal druk op het doel van Sparta. Buiten een schot van Salim Zeroual vanaf rechts lukte het Marvilde echter niet om nog grote kansen uit te spelen. Sparta 25 hield stand en trok zo de 3 punten over de streep. Een teleurstelling voor Marvilde, maar Sparta 25 heeft laten zien een goede ploeg te hebben die zich heel goed kan meten met de teams in de 2e klasse.

75. v. Heijnsbergen 1-0

Marvilde: v. Rooij; C. v. Doorn, R. Born, J. Born, d. Matter; M. v. Doorn, Demin, Zeroual; d. Bie (Yilmaz), Muti Nawabi (Aerts), v.d. Akker
Sparta’25: Pennings; Ankersmit, Biemans, Cleutjens, Brouwers, Klaassen, Raaijmakers (Bussers), Koot, D. v. Heijnsbergen (Megens), Brouwers, R. v. Heijnsbergen (Hajema)