dinsdag 23 april 2024
Na ruim 2 minuten poeiert Thijs Offermeijer de bal al snoeihard tegen de touwen - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO heeft geen kind aan Oirschot Vooruit!

Oirschot – Regen en wind teisterden sportpark Moorland in Oirschot deze zondag, maar RKVVO liet zich er niet door beïnvloeden. Het ging verder waar het gebleven was: met vlot combinatievoetbal en scherpte op de bal werd Oirschot Vooruit vanaf de eerste minuut onder druk gezet en met overtuiging werd gewerkt naar een tweede overwinning dit seizoen. Tekenend voor de wedstrijd was dat goalie Wouter Verhoeven eigenlijk de gehele wedstrijd niet 1 keer echt handelend heeft moeten optreden.

RKVVO opende al na 2 minuten en 12 seconden de score! Thijs Offermeijer schoot vanaf twintig meter de bal enigszins gedragen door de straffe wind snoeihard tegen de touwen, 1-0. Verder gebeurde er voor rust niet veel. RKVVO speelde een groot deel van de tijd op de helft van Oirschot, creëerde ook enkele kansen maar het net werd niet meer gevonden. Oirschot liet daarentegen nauwelijks een goed lopende aanval zien, en was die er eens, dan greep de Oerse verdediging weer uitstekend in.

Na de pauze ging het aanvankelijk aan beide zijden wat moeizaam. Oirschot Vooruit had van trainer Piet Drijvers toch een boodschap meegekregen dat er wat meet naar voren gespeeld moest worden. De thuisploeg was dan ook meer op de helft van Oers te vinden, maar kwam niet tot kansen door (opnieuw) een goed geoliede verdediging van de blauwgelen. Het duurde uiteindelijk tot de 72e minuut voordat Bart Sanders RKVVO op een veilige 0-2 voorsprong bracht. Vijf minuten later tilde Bas van Doormalen met een kopbal de eindstand naar 0-3.

Zo kreeg elftalleider Jan Nouwens een mooi verjaardagscadeau en beleeft Oerle i.t.t. vorig seizoen eens een uitstekende seizoenstart: RKVVO staat aan kop van de ranglijst met 2 klinkende overwinningen!

3. Offermeijer 0-1; 72. Sanders 0-2, 78. v. Doormalen 0-3

RKVVO: Verhoeven; Beelen, Segers, B. Soetens, Jasper Mol; v. Doormalen (81. Jongenelen), Offermeijer (76. Kempers), v. Reijen; v. Dijk, Sanders (83. v.d. Velden), L. Soetens
Oirschot Vooruit: v.d. Loo; v. Heerebeek (83. Stam), v. Straten, v. Gestel, Kemps; B. Meeuwis, Gloudemans (83. R. Meeuwis), Swaanen; F. Meeuwis, v. Kollenburg, Vervoort (64. Hagemeier)