donderdag 18 april 2024

Sterke eerste helft RKVVO legt basis voor winst

Oerle – Bij de herstart van de competitie ontving RKVVO op sportpark Heikant NWC. De Oerlenaren stonden 1-na-laatste en hadden de punten hard nodig om afstand te nemen van de gevarenzone. De tegenstander uit Asten stond er met 2 punten meer dan RKVVO ook niet al te florissant voor. Voor beide ploegen zou een overwinning dan ook heel welkom zijn. Na een uitstekende 1e helft leek RKVVO op rozen te zitten, maar de gasten kwamen nog tot 3-2 terug. Met de zwaarbevochten overwinning krijgt RKVVO wat lucht op de ranglijst van de 2e klasse.

RKVVO begon goed aan de wedstrijd en kon na 7 minuten al de score openen. Na een corner van NWC kwam de bal terecht bij Bram van de Velden, die op snelheid 3 NWC-ers passeerde en Martijn van Dijk op randje buitenspel bediende met een pass. Martijn kon alleen op de keeper af en schoof de bal beheerst onder de keeper door: 1-0. NWC probeerde met verzorgd voetbal en af en toe de diepe bal de spitsen in stelling te brengen maar de bal werd regelmatig door de harde wind gedragen, waardoor menig dieptepass over de achterlijn bij RKVVO verdween.

Vlak voor rust kreeg Jordy Verhoeven de bal op het middenveld aangespeeld vanaf de zijlijn. Jordy draaide open en speelde de bal naar Martijn van Dijk die op de punt van de 16-meter kon aanleggen voor een schot op doel. Met een mooi diagonaal schot verdween de bal in het dak van de goal en gaf Martijn, de keeper Bas Lemmen van NWC het nakijken. Met een ogenschijnlijk comfortabele ruststand van 2-0 kon RKVVO de thee opzoeken.

Na rust kwam RKVVO opnieuw goed uit de startblokken. De Oerlenaren hadden nu de wind mee en Wouter Verhoeven wist met een ferme uittrap Bart Sanders te bereiken, die de bal kon doorkoppen. De aanvoerder van NWC, Martijn Henst verkeek zich op de bal en kopte deze ook half door waardoor de bal tussen de keeper en de laatste man viel. Luuk Oosterbosch was er als de kippen bij en lepelde de bal met het hoofd over de keeper van NWC; 3-0. RKVVO had de 2e helft niet beter kunnen beginnen!

Vanaf dat moment ging NWC stevig druk zetten met veel risico in het spel. Dit leidde tot een aantal gevaarlijke mogelijkheden voor NWC. Helemaal toen NWC een strafschop kreeg toegekend na een overtreding van Sjors van Baren. Youri van Brussel tekende voor de 3-1. NWC begon er in te geloven en zette RKVVO zwaar onder druk. Dit leidde nog tot de 3-2 voor NWC door een doelpunt van Douwe Hurkmans. RKVVO wankelde maar hield met man en macht stand waardoor de 3 zwaarbevochten punten in Oerle bleven.

7. van Dijk 1-0, 45. van Dijk 2-0; 47. Oosterbosch 3-0, 72. van Brussel 3-1 (str), 85. Hurkmans 3-2

RKVVO: W. Verhoeven; Rijkers, van Reijen, van der Velden, Sanders, J. Verhoeven, Jongenelen, Oosterbosch, van Dijk, van Baren, B. Soetens
NWC: Lemmen; Janssen, van den Bosch (46. Leenen), Henst, Peters (70. van den Eijnde), Claessens (57. van Gansewinkel), Bosch, van Geffen (57. Ghielen), Rijnders, van Deursen (31. Hurkmans), van Brussel