woensdag 8 mei 2024
UNA in de aanval, maar het leverde geen doelpunten op - Foto Thieu Vlemmix

UNA vergeet zich te belonen

Zeelst – Eindelijk mocht het weer: competitievoetbal met publiek. Een waar genot voor de echte voetballiefhebber. Daarbij kreeg het publiek nog een duel voorgeschoteld tussen de nummer twee en vier van de ranglijst. Gemert, dat vorige week ADO’20 nog met 5-2 versloeg, doet het voortreffelijk in de Derde Divisie. UNA presteerde ook naar behoren, maar werd gehinderd door tal van blessures. Daar hadden de geelzwarten deze zondagmiddag geen last meer van.

Na een aftastend begin van de wedstrijd trok UNA het spel naar zich toe. De Zeelstenaren legden steeds meer druk naar voren, en creëerden daardoor diverse kansen. Het vizier stond echter nog niet op scherp bij de geelzwarten, want veel schoten gingen over het doel van de gasten heen. De grootste kans ontstond in de 21e minuut toen een ingeschoten bal van de doellijn werd weggekopt door Gemert-captain Habraken. Gemert daarentegen werd voor de thee nauwelijks gevaarlijk voor het doel van UNA.

Na de pauze ging UNA vrolijk verder. In de 51e minuut raakte Sten Senders de lat na een fraaie aanval die over veel schijven verliep. Even later deed Rob van Boekel dat nogmaals. Gemert keeper Stefan Tielemans verwerkte een hoge bal niet al te best, waardoor die voor de voeten van Rob kwam. Die zag de keeper wat ver voor zijn doel staan en probeerde de bal er overheen te wippen. Dat lukte, maar opnieuw stond de lat een Zeelster doelpunt in de weg.

Zo’n minuut of twintig voor het eind van de wedstrijd kroop Gemert uit haar schulp en UNA kwam in die fase goed weg. Eerst kopte de vrijstaande Gemert-spits Ralf Kemper een voorzet van Joost Habraken van dichtbij over. Drie minuten later ranselde doelman Giel Flokstra, die de geblesseerde Kai Huijbers verving, de knikker subliem uit de rechterbovenhoek, nadat Bram Jacobs een vrije schop van Willem den Dekker snoeihard op het doel kopte.

Vaak zijn 0-0 wedstrijden saai, maar daar was afgelopen zondag geen sprake van op Sportpark Zeelst. UNA had met de vele kansen het meeste recht op de overwinning, maar daarvoor moet het vizier wèl op scherp staan.

Doelpunten: n.v.t.

UNA: Flokstra; Horsten, Sijbers, van Gerven, Jagt; Senders, Boulghalgh, Franssen (84. Eenow Dahir); Tielemans, Boogers, R. van Boekel (73. Koç)
Gemert: Tielemans; Leyten, Jacobs, van Loon, van den Broek; Habraken (83. Falkenstein), Lammers, den Dekker; Daniëls (64. Meyssen), Kemper, Mezziani (46. van Diepen)