donderdag 18 april 2024

Teleurstellende start Marvilde aan competitie

Meerveldhoven – Na een prima bekerpoule, waarbij Marvilde zich als enige Veldhovense club plaatste voor de volgende ronde, begon vandaag voor de Meerveldhovenaren de echte competitie. De verwachtingen zijn hoog gespannen, maar dat kon Marvilde vandaag thuis tegen Hilvaria geen moment waarmaken. De grootste kansen waren voor Hilvaria en dus mocht de thuisploeg nog heel tevreden zijn met de 0-0 eindstand.

Al in de 1e minuut had Twan Demin de mogelijkheid om de wedstrijd open te breken. Een voorzet vanaf links van Mathijs de Bie kon ingeschoten worden bij de 2e paal, maar Twan plaatste de bal naast het doel. Dit leek het begin van een mooie wedstrijd voor Marvilde, maar een paar minuten later had het zomaar op achterstand kunnen staan. In de 3e minuut ging Joerie van Rijswijk alleen op Sam van Rooij af. Sam tikte de bal echter prima met de voeten weg, toen Van Rijswijk hem dacht uit te spelen. Dat Sam van Rooij de beste man van deze wedstrijd werd voor Marvilde zegt genoeg over het verdere verloop van dit duel. Één minuut later schoot Max Toemen van buiten het strafschopgebied op doel. Het schot werd nog van richting veranderd, dus de redding met de voeten van Sam van Rooij was opnieuw knap.

In de 20e minuut was er weer een grote kans voor Toemen, maar hij miste de bal grotendeels bij de tweede paal, na een voorzet vanaf rechters. Iets na het half uur was er nog een kans voor Marvilde, maar de inzet van Jorg Vroomen op een vrije trap van Yurjen de Jongh kon nog net uit de korte hoek getikt worden door doelman Martijn Bijdevier.

De tweede helft waren de kansen vooral voor de bezoekers. Na een scrimmage midden voor het doel schoot Jisk van Teeffelen de bal over het doel. Tien minuten later schoot Van Rijswijk in het strafschopgebied op doel. Via de voeten van Robbert Born werd de bal van richting veranderd en kon Sam van Rooij de bal nog net tot corner tikken. Iets na het uur stond Sem Hendriks ineens oog in oog met Sam van Rooij op 7 meter. Zijn schot werd knap over de lat getikt door Sam. Een kwartier voor het einde nam Yurjen de Jongh een vrije trap net buiten het strafschopgebied op rechts. Zijn schot in de korte hoek werd door Bijdevier tot corner getikt. Hierna probeerde Marvilde het nog wel, maar grote kansen vielen niet meer te noteren.

De competitie is begonnen, maar Marvilde kon het niveau van de bekerwedstrijden geen moment benaderen. Het doelpuntloze gelijkspel was het hoogst haalbare voor vandaag.

Marvilde: van Rooij; C. van Doorn, Vroomen, R. Born, van Vark; M. van Doorn, Demin (87. Yilmaz), de Jongh; Janssen (66. van Herwijnen), Aerts, de Bie (66. Bujitu)
Hilvaria: Bijdevier; van Teeffelen, J. van Trier (32. van Gestel), F. Kramers (76. Catsburg), van Beers; van de Wiel, D. van Trier (59. Rasenberg), van Riel; Hendriks, van Rijswijk, Toemen (76. M. Kramers)