donderdag 28 maart 2024
Sil van Herwijnen op jacht naar de bal - Foto: Herman Schoemaker

Topper Marvilde – Oirschot Vooruit onbeslist

Meerveldhoven – Marvilde en Oirschot Vooruit speelden vanmiddag de topper in de 2e klasse. Beide teams stonden in punten gelijk bovenaan de ranglijst, waarbij Marvilde één wedstrijd minder heeft gespeeld. Na 90 enerverende minuten, waarin Marvilde zich in de eerste helft tekort deed, en Oirschot in de tweede helft de betere was, resteerde uiteindelijk een verdiende puntendeling, 2-2.

Na een aftastend begin was na 10 minuten de eerste kans van de wedstrijd voor Marvilde: een vrije schop vanaf de punt van de 16 werd bij de tweede paal van dichtbij door Anwar Janssen tegen keeper Niels Stockman gekopt. Meteen daarna kregen de gasten hun eerste kans. Een vrije schop van net buiten de 16 werd van dichtbij door Job van Gestel in de korte hoek geschoten, maar Sam van Rooij hield zijn doel schoon.

Marvilde creëert meeste kansen

Hierna was het grootste deel van de eerste helft voor Marvilde. In de 19e minuut trok Ferry Aerts op links naar binnen en doelman Niels Stockman wist de inzet met de voeten (enigszins gelukkig) tot corner te verwerken. Twan Demin schoot die corner van Yurjen de Jongh midden voor het doel in, 1-0. Drie minuten later nam Yurjen opnieuw een corner en deze keer was het Robbert Born die de bal hard op de onderkant van de kruising kopte. Net voor het half uur was er weer een grote kans, toen Twan Demin de bal diep gaf op Sil van Herwijnen. Die tikte de bal behendig langs de twijfelend uitkomende sluitpost van Oirschot. Net voor de doellijn wist Job van Gestel de inzet nog tot corner te tikken. Marvilde kreeg dus de nodige grote kansen om de voorsprong (flink) te verhogen, maar liet dit na.

Net voor het laatste fluitsignaal profiteerde Oirschot Vooruit hier optimaal van. Joris Swaanen schoot op doel en Sam van Rooij moest een rebound toestaan. Die was voor Alex van Overdijk die van dichtbij met het hoofd voor de 1-1 zorgde.

Marvilde pakte het spel na de thee weer goed op. In de 48e minuut draaide Sil van Herwijnen zich goed vrij, maar zijn schot van dichtbij belandde in het zijnet. Een paar minuten later gaf Clint van Doorn vanaf de achterlijn voor en probeerde Ferry Aerts met een snoekduik de bal in het doel te koppen. De kracht ontbrak, waardoor Stockman geen moeite had de bal op te pakken. In de 58e minuut leek de verlossende voorsprong te komen. Clint van Doorn zette goed door op rechts en gaf de bal breed aan Ferry Aerts. Ferry schoot de bal in de lange hoek, 2-1. Meteen hierna was Marvilde niet bij de les, want uit de aftrap kwam de bal in de diepte op links bij invaller Luke van Kollenburg die met een slim tikje Sam van Rooij verschalkte, 2-2.

Laatste half uur is voor Oirschot

Hierna was Marvilde het vertrouwen kwijt en creëerden de bezoekers de gevaarlijkste momenten. In de 67e minuut schoot Bram van Straten op de vuisten van Sam van Rooij. Twee minuten later trok Fons Meeuwis vanaf links naar binnen en kon Robbert Born nog net zijn schot blokken tot corner. Tien minuten voor het einde werd Marvilde eindelijk nog één keer gevaarlijk. Twan Demin gaf diep op Ferry Aerts, maar zijn schot vanaf de punt van het strafschopgebied ging voorlangs. Oirschot Vooruit bleef dreigend en de grootste kans was er in de 87e minuut. Koen Versteden kon rechts in het strafschopgebied uithalen. Het was de grote teen van Sam van Rooij die de bal nog nèt van richting kon veranderen, anders was Oirschot Vooruit er in de laatste minuten alsnog met de winst vandoor gegaan.

19. Demin 1-0, 45+1. van Overdijk 1-1; 58. Aerts 2-1, 59. van Kollenburg 2-2

Marvilde: van Rooij; C. van Doorn, van den Boomen, R. Born, van Vark; M. van Doorn, Demin, de Jongh; Janssen (74. Megens), van Herwijnen (83. de Bie), Aerts
Oirschot Vooruit: Stockman; van Heerebeek, van Nunen, van Gestel, van Overdijk; B. Meeuwis, Versteden (89. Gloudemans), Swaanen; van Straten, F. Meeuwis,  Hagemeier (46. van Kollenburg)