donderdag 13 juni 2024
Max van den Akker in duel met Niek Reus - Foto: Thieu Vlemmix

UNA begint met driepunter in Hoorn

Hoorn – Vorig seizoen werd de competitie al snel vanwege corona stopgezet. In die paar duels die daarin doorgingen, trof UNA op eigen bodem Hollandia en won met 3-0. Voor wat het waard was, want al spoedig was het einde seizoen. Afgelopen zondag ging de bal echter weer rollen en dat betekende voor de geelzwarten de uitwedstrijd tegen Hollandia in Hoorn. In een redelijk saaie wedstrijd nam UNA de 3 punten mee terug naar Zeelst, dankzij een 0-2 overwinning met 2 doelpunten van Serhat Koç.

Half augustus zou men een fraai weertype kunnen verwachten, maar weergoden zijn grillig. Zo viel in de nacht van zaterdag op zondag 32 millimeter neerslag op het Julianapark, de thuishaven van Hollandia. Niks in vergelijking met al dat water dat er in het aangrenzend Markermeer zit, maar een aanslag op het natuurgras van de roodwitten.

Het veld zag er nog prima uit, maar was toch zwaar bespeelbaar. Hollandia trainer Jagdewsing kampte met grote personele problemen. Bijna de helft van zijn selectie kon niet in actie komen en in het programmablad zei hij: “We treffen met UNA gelukkig een eerste tegenstander tegen wie we niks te verliezen hebben. Verlies je van UNA, is dat eigenlijk heel gewoon. Pakken we een punt dan hebben we het heel goed gedaan”.

Ook UNA was niet vrij van blessures. Met name Brian Boogers (lies) en Niek van Boekel (knie) ontbraken nog in het elftal. Gelukkig kan de ploeg van Harrie Gommans beschikken over een brede selectie. Nieuw in het team is Serhat Koç; doelpuntenmaker van beroep en met zijn 166 centimeter grootte best in staat om er dit seizoen heel wat in te schieten of zelfs te koppen. Afgelopen zondag hield hij het bij schieten.

UNA begon meteen fel aan de strijd en al in de vierde minuut schoot Koç de 0-1 achter de 19-jarige doelman Huub Schuurman. Bij Hollandia zagen ze de bui al hangen, maar UNA verzuimde de score verder op te voeren. Geelzwart was sterker en de Noord-Hollanders kwamen zelden voor de kooi van Yannick Derix. De meeste ballen die de UNA-doelman kreeg aangespeeld waren verstuurd door spelers met een geel shirt.

Na de pauze drong UNA wat meer aan, maar ook nu bleven echte kansen weer uit. De wedstrijd dreigde op 0-1 te eindigen, maar Serhat Koç had tegen het einde nog wat in petto. Een fraaie voorzet van Noël van Gerven werd van dichtbij door de UNA-spits afgerond: de 0-2 kwam zodoende toch nog als eindstand op het scorebord.

Doelpunten:
4. Koç 0-1; 82. Koç 0-2

Opstellingen:
Hollandia: Schuurman; Reus, de Wit, Ploem, Vissie, Biezen (82. Naid Aicha), Rive, Kuin (65. Attahiri), Pronk, van Ooyen, Spil
UNA
: Derix: Horsten, Scheepers, Sijbers, Jagt; Franssen (77. R. van Boekel), Boulghalgh, Senders (46. van den Akker); Willems (72. van Gerven), Koç, Tielemans