dinsdag 16 juli 2024
Het winnende team: UNA 023

UNA O23 wint Veldhoven Cup

Meerveldhoven – Voetbalminnend Veldhoven was weer toe aan wedstrijden. Dat bleek vrijdagavond. Onder grote belangstelling werd op het kunstgras van Marvilde door Marvilde, RKVVO, Rood Wit en UNA O23 gestreden om de Veldhoven Cup. De wedstrijden werden vaak op het heetst van de strijd gespeeld, gescoord werd er relatief weinig (6 doelpunten in 6 wedstrijden).

De eerste wedstrijd ging tussen Marvilde en Rood Wit. Door een curieus en uiterst gelukkig doelpunt ging Rood Wit aan de haal met de 0-1 overwinning. In de tweede wedstrijd won een jong en fris UNA met dezelfde cijfers van RKVVO. Hierna moest RKVVO weer aantreden, deze keer tegen Marvilde. Na doelpunten van Mathijs de Bie (assist Sil van Herwijnen) en Sil van Herwijnen won Marvilde deze wedstrijd met 2-0. In de volgende wedstrijd werd er niet gescoord door UNA en Rood Wit. Na deze vier wedstrijden (nog 2 te gaan) kon de overwinning nog naar 3 clubs gaan, alleen RKVVO was al uitgeschakeld na 2 nederlagen.

Eerst was het de beurt aan Marvilde en UNA. Na een benutte strafschop in de 11e minuut van Sil van Herwijnen was het UNA dat één minuut voor het einde op 1-1 kwam en daarmee Marvilde uitschakelde voor de overwinning. Rood Wit zou in de laatste wedstrijd aan een overwinning voldoende hebben om met de toernooiwinst aan de haal te gaan. In een gelijk opgaande wedstrijd werd er niet gescoord, waardoor UNA O23 het toernooi won met 5 punten (doelcijfers 2-1), gevolgd door Rood Wit V met eveneens 5 punten (1-0). Marvilde werd derde met 4 punten (3-2) en RKVVO vierde met 1 punt (0-3).

Eervolle vermeldingen waren er nog voor de Jasper Bell van RKVVO (beste keeper) gesponsord door Sporthuis Olympia en Sil van Herwijnen van Marvilde (beste speler) gesponsord door Fysiotherapie Veldhoven Claessens van de Rijt.

Volgend jaar wordt voor de 20e keer gestreden om de Veldhoven Cup bij RKVVO. 

Omroep Veldhoven TV maakte de volgende reportage: