donderdag 13 juni 2024

UNA bij OFC opnieuw kansloos onderuit

Oostzaan – Voor de tweede wedstrijd na de winterstop reisde UNA af naar OFC in Oostzaan. Na de blamage van vorige week tegen EVV was het bij voorbaat een lastige klus tegen de Zaanlanders, waarvan de Zeelstenaren nog nooit wonnen. In de openingsfase van dit voetbalseizoen verloren de Zeelstenaren al met 1-4 thuis van OFC en ook vorig seizoen in Oostzaan ging UNA met 4-0 onderuit. Toen was het 34 graden warmer, maar bij een temperatuur rond het vriespunt kon UNA het vandaag ook niet bolwerken en verloor met 3-0.

In de eerste twintig minuten was er nog niets aan de hand voor de Zeelstenaren, maar toen Edip Biberoglu de 1-0 aantekende was het eigenlijk al gedaan met de Zeelster formatie. UNA speelde futloos en zonder overtuiging om de drie punten te pakken.

Na rust zou het dan moeten gebeuren, maar zonder in aanvallend opzicht voor dreiging te zorgen kon het niet lukken. OFC had die drive wel en viel met overgave aan. De 2-0 hing al een tijd in de lucht en werd in de 54e minuut dan ook een feit door de treffer van Mike Brantjes. Het werd steeds kouder op het zijveld van OFC, waarop het duel zich afspeelde omdat er nog teveel ijs op het hoofdveld lag. Toch bleef het er niet bij, want Mike Brantjes stookte het vuurtje nog even op in de 79e minuut door de 3-0 aan te tekenen. Ook in de tweede helft demonstreerde  UNA geen enkel moment dat het echt voor de punten ging en dat deed OFC wel.

Na twee 3-0 nederlagen op rij na de winterstop is het tijd voor de mannen van Jeroen van Bezouwen om eens goed na te denken over hoe de bakens verzet kunnen worden. Voor de winterstop scoorden de geelzwarten al 43 maal en waarom staan ze in 2019 pas op nul treffers?

Doelpunten:
25. Biberoglu 1-0; 54. Brantjes 2-0, 84. Brantjes 3-0

Opstellingen:
UNA: Derix; Scheepers, Paridaans, Anpong, Scheerlinck; Sebregts (77. Bogaerts), v. Dijk, R. v. Boekel (61. v. Herwijnen), Schijvenaars, Boogers, Tielemans
OFC: v.d. Werff; Aslan (d. Jonge), Ottenhof, Brandjes, Lo Fo Sang; Ruder, Wiltenburg, Zeijlmans, Westmaas; Biberoglu (Reclaoui), Tayep (el Yaghmouri)