donderdag 28 maart 2024
Mart van de Gevel in actie tegen GOES - Foto: Febi

UNA houdt het spannnend

Zeelst – Vaste bezoekers van wedstrijden van de geelzwarten komen qua spanning zelden bedrogen uit. Ook deze zondag ontbrak het daaraan op Sportpark Zeelst niet. Op voorhand was duidelijk dat tegenstander G.O.E.S. niet zomaar een sparring partner is. Als promovendus uit de Hoofdklasse stond het team van trainer Rogier Veenstra al vroeg in het seizoen enkele weken op kop in de Derde Divisie.

G.O.E.S. moest echter afhaken in de kopgroep, maar Zeeuwen zijn stug en geven het niet zomaar op. Dat bleek al in de uitwedstrijd op Sportpark Het Schenge. UNA won daar wel met 2-3, maar dat ging verre dan gemakkelijk. Ook deze zondag werd het een lastige klus voor de elf van Jeroen van Bezouwen.

De eerste helft stond in het teken van voorzichtigheid. UNA leek sterker, maar wist zich nauwelijks kansen te scheppen. Brian Boogers kopte twee maal over en dat was het dan voor UNA. De gasten vonden het wel best dat UNA de aanval koos en werden vooral gevaarlijk via snel uitgevoerde counters. Daarbij viel Erwin Franse in positieve zin al op.

Na rust voerde UNA het tempo iets meer op, maar echte kansen bleven nog steeds uit. Nadat Mart van de Gevel in de eerste 45 minuten al een fraai doelpunt produceerde, dat wegens buitenspel werd afgekeurd, schoot hij in de 74e minuut wel raak: 1-0. Even leek het erop dat geelzwart door zou gaan drukken, hetgeen twee kopkansen opleverde voor Louisben Jagt, die naast het doel van keeper Brian Meulmeester verdwenen. De Zeeuwse spreuk “ik worstel en kom boven” pakte voor G.O.E.S. weer goed uit. Tien minuten voor tijd zorgde Erwin Franse voor de 1-1.

Puntje voor UNA. Een meer dan concurrent OFC, dat verloor, maar de andere kandidaat voor promotie, TEC, won! Het blijft spannend voor UNA ….

74. v.d. Gevel 1-0, 80. Franse 1-1

UNA: Derix; Anpong, Scheerlinck, v. Dijk, Sebregts; Bassou, N. v. Boekel, Tielemans, Boogers, Schijvenaars ( 67. Jagt), v.d. Gevel
GOES: Meulmeester; Klap, Manuhuwa, James (84. Mguyen), Dekker (68. Tawfik); v. Hecke, d. Winter, Hollemans; Franse, Schalkwijk, d. Kroo (72, Kroon)