dinsdag 18 juni 2024

RPC en Rood Wit komen niet tot scoren

Stratum (Eindhoven) – Binnen acht dagen speelde Rood Wit twee keer tegen dezelfde tegenstander, RPC. In het thuisduel van afgelopen zondag won Rood-Wit met 2-0 van RPC. De grasmat aan de Aalsterweg was echter behoorlijk hobbelig waardoor de controle van de bal vaak moeilijk was. Het werd geen hoogstaand duel, dat in een bloedeloze 0-0 eindigde.

RPC had in het hele duel slechts één echte doelkans in de 76e minuut, waarbij keeper Mark Smulders knap met de voet redde en Rood-Wit behoedde van een achterstand en waarschijnlijk nul punten. Daar tegenover hadden de bezoekers wel enkele doelrijpe kansen. Na een klein half uur werd de inzet van Roodwitter Mark van Doorn van de doellijn gehaald. Kort hierna diende zich een tweede kans aan waarbij Roodwitter Jordy Maes vanuit een corner op de doellat kopte. In de 65e minuut werd Roodwitter Giovanni van Bladel in de punt van de aanval discutabel teruggevlagd door de RPC-grensrechter.

In de slotfase kwam er nog wat tumult in deze tamme wedstrijd. Scheidsrechter Luc Baars toonde voor elk team de rode kaart. In de 73e minuut zou Robert Bettgens als laatste man een RPC-aanvaller de vrije weg naar het Rood-Wit-doel onreglementair hebben geblokkeerd terwijl de uit het doel sprintende Mark Smulders de bal nog kon wegwerken. In de 85e minuut kreeg RPC-er Rick Wijnen ook nog direct rood. In blessuretijd had Rood-Wit-invaller Finn van Gulik een riante kans om matchwinner te worden maar zijn schot ging ver naast. Hierdoor werd de beginstand ook de einstand, namelijk: nul-nul.

Opstelling:
Rood Wit: Smulders; Slegers, v. Beek, Bettgens, Damman; Günüç, v. Doorn, Brugman, Maes; Meulenbroek (85. Chelah), v. Bladel (66. v. Gulik)