donderdag 25 april 2024
UNA in de aanval met Boogers, Horsten en Sijbers - Foto: Thieu Vlemmix

UNA incasseert vlak voor tijd gelijkmaker

Amsterdam – Het zal niet snel gebeuren, dat men redelijk tevreden mag zijn met het eindresultaat, nadat men, na een in de eerste helft genomen 0-1 voorsprong, vlak voor tijd de gelijkmaker (1-1) heeft moeten incasseren. Toch was dat bij UNA in Amsterdam tegen JOS Watergraafsmeer het geval.

Met een middenveld, nog altijd vanwege de afwezigheid van Bassou Boulghalgh en Mitchel van Rosmalen gevormd door (een uitstekende) Thomas Horsten, Samuel Franssen en Brian Boogers, was UNA lang de ploeg met het initiatief. Het doelpunt van Juul Respen diep in de eerste helft (binnenkant paal, 0-1) was daarom ook geen onlogisch gevolg. UNA leek op weg naar een driepunter. Na de rust werd echter alles anders.

De Amsterdammers gooiden er fors de beuk in, maakten flink wat overtredingen en UNA holde nu veelvuldig achter de feiten aan. Het was maar goed dat de Zeelsternaren beschikken over een prima achterste linie en bovenal over een formidabele doelman: Petar Stoskovic. Die hielden de ploeg lang overeind. Maar enkele minuten voor het laatste fluitsignaal viel dan toch nog de gelijkmaker (1-1). Ook daarna was het nog even vrezen voor wat ergers. Dat kwam er gelukkig niet. En eveneens gelukkig: de files die op de heenweg voor een rijtijd van zowat drie uur en een vertraagd aanvangstijdstip zorgden, waren verdwenen.

42. Respen 0-1; 89. Bergwijn 1-1