zondag 14 juli 2024
De 1-0 is in de maak door Diego van der Weide

UNA is er klaar mee

Haaksbergen – Het zat er al weken aan te komen. Vooral in de laatste wedstrijden liet UNA steeds meer steken vallen en haakte stilaan af voor promotiekansen. Na het verlies van vorige week tegen Quick hing de kans op nacompetitie al aan een rafelig draadje, maar door de 1-0 jas bij HSC’21 is UNA er klaar mee. Het draadje is geknapt. Met nog twee duels te spelen is de competitie voor de Zeelstenaren over.

Geen enkel moment kon UNA op Sportpark Groot Scholtenhagen overtuigen dat ze nog zouden gaan voor een promotietoetje. Daarentegen vocht HSC’21 wel voor wat het waard was, want de Haaksbergse club wil graag buiten het gedrang van degradatie blijven. De eerste twintig minuten was er nog niet zoveel aan de hand, maar daarna verviel UNA weer in het oude stramien: meer terug voetballen dan vooruit.
Het enige doelpunt van de wedstrijd was voor de Twentenaren. In de 29e minuut bracht Bas ter Hogt de treffer op zijn naam. UNA klungelde vrolijk verder. Het had zelfs nog erger kunnen worden voor de geelzwarten toen scheidsrechter Van der Werff naar de stip wees. Yannick Derix pakte de pingel van Diego van der Weide en UNA kwam goed weg.

Na rust kon UNA de rug niet rechten en onder het oog van Jan van Halst, die geen enkel talent had kunnen ontdekken, sleepte de wedstrijd zich naar het einde. Toch won UNA toch wel iets, maar dat was geen prijs om trots op te zijn. Zeven gele kaarten voor de Zeelstenaren en zes voor HSC’21. Met nog de thuiswedstrijd tegen Blauw Geel’38 en het uitduel bij EVV in Echt zit het seizoen voor UNA erop. Jammer, want voor de winterstop zag alles er nog zo rooskleurig uit.

Doelpunten:
29. t. Hogt 1-0

Opstelling:
UNA: Derix; Paridaans, v. Dijk, Verhoeven (57. Schijvenaars), Scheerlinck, Jagt, R. v. Boekel (65. V. Herwijnen), Bassou, Tielemans, Boogers, v.d. Gevel
HSC’21: Brammer; Veensma (82. Schrijver), Grondman, Derksen, Caglar Uguz; Cenk Uguz, Babuloglu, t. Hogt; v.d. Weide (66. Szolga), Witbreuk, Ottink (90. Postma)