Mike Meulenbroek passeert een Limburgse verdediger - Foto: C.S. Fotografie

Rood Wit blijft in degradatiezorgen na verlies

Veldhoven – Rood Wit heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. Door de nederlaag tegen Wilhelmina’08 uit Weert moet Rood Wit vrezen voor de nacompetitie. Zonder echt onder te doen voor ploeg uit Weert ging de Veldhovense ploeg toch met 0-2 ten onder.

Na twee nederlagen tegen Hilvaria en Someren was Rood Wit op een nacompetitieplaats gekomen voor degradatie. Het was dan ook duidelijk wat er vanmiddag gedaan moest worden: winnen. De thuisploeg was tegen de hoog geklasseerde ploeg uit Weert zeker niet te onderliggende partij, maar echt grote kansen wist de ploeg niet te creëren.

Ook Wilhelmina was niet naar de Korze gekomen om vol voor de winst te spelen. De eerste kans was echter wel voor de Weerter ploeg al moesten de toeschouwers daar een klein half uur op wachten. Een kopbal van Sven Peeters ging maar net voor het doel van Mark Smulders langs. Meteen daarna nam Jim van Beek namens Rood Wit het vijandelijke doel onder schot. Na een goede Veldhovense aanval ging zijn schot maar net over het doel van Wilhelmina doelman Sven Swakhoven. Vlak voor rust kwamen de gasten dan toch op voorsprong. Wessel Adriaens stond helemaal vrij nadat de bal door Ilias Dari werd voorgegeven. Adriaens hoefde de bal alleen maar binnen te tikken en liet daarmee doelman Mark Smulders kansloos. Een minuut later had de 0-2 er in kunnen liggen, maar het schot van Dari ging rakelings voorlangs.

In de tweede helft werd het spel allemaal wat minder. Rood Wit kon dan nog wel redelijk meekomen, maar echt grote kansen leverde dit niet op. Trainer Verhoeven probeerde met enkele aanvallende wissels de wedstrijd nog te doen kantelen, maar het was juist Wilhelmina’08 dat in de slotfase de grootste kansen kreeg. Met nog 10 minuten te gaan was het de langs de zijlijn opkomende Bas Rijkers, die naar binnen trok en hard in de korte hoek schoot, Mark Smulders redde perfect in de korte hoek, ten koste van een corner. De hoekschop kwam bij de tweede paal terecht waar opnieuw Bas Rijkers een vrije kans kreeg. Vanaf een meter of 6 schoot hij hard op het doel, maar Mark Smulders redde in een reflex met zijn vuist. In de slotseconde wisten de gasten alsnog via M’Rabet Eloued te scoren waarna de scheidsrechter meteen de wedstrijd affloot.

42. Adriaens 0-1; 90+3. M’Rabet Eloued 0-2

Rood Wit: Smulders; Damman, Bettgens, Günüç, Slegers; Brugman (72. v. Bladel), Maes, v. Beek (72. Fasen), v. Doorn; Meulenbroek (81. Schellekens), v. Hout
Wilhelmina’08: Swakhoven; Joosten, M. Witjes, Peeters, Rijkers; T. Witjes (72. Koubali), Roijakkers, Didbih (83. Benter); Dari, Adriaens, M’Rabet Eloued