zaterdag 27 april 2024
UNA moest veelvuldig in de verdediging - Foto: Thieu Vlemmix

UNA kan weinig inbrengen tegen Sportlust’46

Woerden – Voor UNA stond er deze zaterdagmiddag een belangrijke uitwedstrijd op het programma. De Zeelsternaren op plek 2, tegen Sportlust’46 op plek 3, met een verschil van slechts 1 wedstrijdpunt. Het werd voor de Zeelsternaren een nagenoeg kansloze missie.

Tegenover de afwezigheid van Thomas Horsten, stond vandaag tegen Sportlust ’46 de terugkeer van Bassou Boulghalgh. Ook Max van den Akker mocht na zijn kwijtschelding van de rode kaart tegen AWC weer terugkeren. In de eerste helft was de Woerdense ploeg weliswaar de betere, had ook toen al een veldoverwicht en schiep zich ook een aantal (gemiste) kansen. Maar UNA leek toch nog niet helemaal kansloos, vanuit het perspectief “als straks de storm gaat liggen” …. maar die storm ging niet liggen, integendeel.

In de tweede vijfenveertig minuten was de thuisploeg nog dominanter en de Zeelster aanvallers kwamen er in feite niet meer aan te pas. Het enige wapenfeit was een goed genomen vrije trap van Juul Respen na ruim een uur spelen, maar Sportlust doelman Romero Antonioli keerde de bal goed. In de 71e minuut kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong door een doelpunt van Wessel Meiring. Ondanks enkele wissels kon UNA ook daarna aanvallend geen vuist maken.

Hoewel het uiteindelijk ‘maar‘ 1-0 bleef, was het een kansloze vertoning van de geelzwarten. Door de nederlaag neemt Sportlust de 2e plaats over van de Zeelsternaren.

71. Meiring 1-0

UNA: Stoskovic; Smeins, Scheepers (82. Boudewijns), Sijbers, van Cassand; Wielinga, Boulghalgh (75. Tielemans), Respen; Senders, Boogers, van den Akker
Sportlust’46: Antonioli; Koppers, Jansen, Heideman, de Weerd (65. Groothusen), Hazzat, Meiring (84. Duisterhof), Berkvens, Al Mahdi (65. Laghmouchi), Bendadi (75. Checkley), Monteiro