zondag 28 april 2024

Verdiende winst RKVVO op tegenvallend RPC

Oerle – Na de minieme maar terechte winst op hekkensluiter Nijnsel zou RKVVO een goede stap maken naar een stabiele middenmoter door deze zondag te winnen van RPC. De gasten uit Stratum hebben de nodige kwaliteiten binnengehaald om snel terug te keren naar de 2e klasse, maar het wil met hen nog niet echt vlotten. Ook deze zondagmiddag was RKVVO met een marginale 1-0 winst te sterk, waar de uitslag hoger had kunnen uitvallen, gezien de vele kansen van de Oerlenaren.

De wedstrijd begon voorspoedig voor RKVVO. Na 5 minuten kwamen de blauwgelen al op voorsprong door Luc Soetens, die recht voor het doel vanaf 16 meter de bal perfect in de linker hoek schoot. Toch had RPC al binnen een minuut gelijk kunnen komen toen uit een goede voorzet van Joep van der Velden de bal hard tegen de lat werd gekopt door Mark Werts.  Het spel speelde zich vervolgens vooral op het middenveld af, zonder grote kansen aan beide kanten.

Pas na ruim een half uur was het de thuisploeg die eindelijk weer een echte kans kreeg. Eerst kon Luc Soetens ongehinderd op RPC-doelman Sam van Rooij afgaan, maar hij schoot tegen de keeper aan. In de rebound kwam de bal bij Bart Braam die zijn schot over de kruising zag gaan. Het bleef zodoende bij een kleine 1-0 voorsprong bij rust voor RKVVO.

In de tweede helft had het al snel twee of drie nul moeten zijn, want de thuisploeg kwam uitstekend uit de startblokken. Na een minuut werd een schot van Martijn van Dijk met moeite gepareerd door RPC goalie Sam van Rooij. Een minuut later schoot Bart Braam diagonaal voor het doel langs tegen de verste paal. De terugkaatsende bal werd door Jordi Verhoeven hard op doel geschoten tegen een speler van RPC, die op de doellijn al dan niet de bal met zijn handen raakte. De scheids vond het echter geen strafschop. In de 50e minuut kon Jordi Verhoeven alleen op de RPC doelman af, maar hij schoot de bal tegen Van Rooij. Ook zag Martijn van Dijk vier minuten later nog een schot rakelings voor het RPC-doel langs gaan.

Maar de gouden regel in het voetbal zegt, als je zelf de kansen niet benut, dan komt de tegenstander. RPC leefde nog steeds en ging op jacht naar de gelijkmaker. De Eindhovenaren voerden de druk op en drongen RKVVO terug, zonder opgelegde kansen te creëren. Eigenlijk was het zelfs RKVVO dat nog een kans kreeg toen een doorgekopte bal van Rob Vos bij Jordi Verhoeven kwam, die over het RPC-doel schoot.

Er volgden nog wat rommelige situaties met gele kaarten wegens overtredingen en commentaar op de leiding. Maar het weerhield RKVVO niet om de 3 belangrijke punten in eigen huis te houden. De Oerlenaren nestelen zich nu met tweemaal winst op rij steviger in de middenmoot, terwijl RPC zijn doelstellingen op het meedoen voor de prijzen vooralsnog wat zal moeten bijstellen.

5. L. Soetens 1-0

RKVVO: Biscop; van der Velden, Segers, B. Soetens, Jasper Mol (84. Rijkers); Verhoeven (84. Wibbens), Vos (77. van den Bosch), Jongenelen; Braam (65. Bujitu), L. Soetens, van Dijk
RPC: van Rooij; C. van der Velden, Schreppers (38. Kirubel), van Groningen, Slegers; Scholten, van den Hoff, Franssen; van der Velden, Werts, Philippart