zondag 3 maart 2024
Lewis scoort zijn 3e doelpunt; een loepzuivere hattrick

UNA kansloos bij toekomstige kampioen

Wijdewormer – De thuiswedstrijd die UNA speelde tegen Jong AZ wonnen de Zeelstenaren met 2-0 van de Alkmaarders. Dat betekende één van de twee nederlagen die de ploeg van trainer Martin Haar dit seizoen voor de kiezen kreeg. Zou UNA dit huzarenstuk nog eens kunnen herhalen? Het antwoord op het winderige AFAS Sportpark was duidelijk: UNA kwam er ditmaal niet aan te pas!

Al vanaf de eerste minuut was duidelijk dat het team van Mark Schenning het moeilijk zou krijgen. Jong AZ domineerde en UNA kwam niet van de eigen helft af. Al na tien minuten bracht Fernando Lewis de stand op 1-0. Drie minuten later deponeerde de geboren Hagenees de nummer twee achter Petar Stoskovic en UNA was niet bij machte om dit te voorkomen. Na een half uur viel eigenlijk de genadeklap al. Weer was het Lewis, die bij AZ op de loonlijst staat als verdediger, die zijn derde treffer van de wedstrijd scoorde. Uit het Alkmaarse kamp kwam al de opmerking “wissel hem maar en breng hem naar het stadion voor AZ-ADO Den Haag”.

Na rust kwamen Willem Tieben en Youri v.d. Meer bij UNA binnen de lijnen voor Thomas Huijben en Rob van Boekel. Aanvankelijk drong de ploeg van Martin Haar niet meer zo fel aan, waardoor UNA in de gelegenheid kwam om voor het doel van keeper Olij op te duiken, die overigens een gemakkelijke middag beleefde. Mart v.d. Gevel kreeg na rust nog twee mogelijkheden, maar echte scoringskansen waren het niet. Voor UNA was het vechten tegen de bierkaai, maar kreeg de Alkmaarse kaas op de kop. Viktor Karl Einarssen bracht de stand op 4-0 en in de toegevoegde tijd knalde Stengs op de vuisten van Stoskovic en bracht Sakirovski in de rebound de eindstand op het bord: 5-0.

Jong AZ is weer een stap dichter bij de titel en daar past de naam van aanvoerder, de Griek Hatzidiakos, uitstekend bij. In Brabant zou men zeggen: “Hatsikidee”, maar ondertussen moet UNA nog elk resterend duel knokken voor overleving.

Doelpunten:
10. Lewis 1-0, 13. Lewis 2-0, 30. Lewis 3-0; 68. Einarssen 4-0, 92. Sakirovski 5-0

Opstelling:
UNA: Stoskovic, v. Weert, Schapendonk, Huijben (46. Tieben), Scheerlinck; Sebregts, Boogers, N. v. Boekel; v. Wanrooij (64. v.d. Donk), v.d. Gevel, R. v. Boekel (46. v.d. Meer)
Jong AZ: Olij; Hatzidiakos, Van der Linden, Lewis (75. Druijf), Wijndal, Helmer, Einarsson (80. Sakirovski), Jacobs (66. Bijleveld), Koopmeiners, Stengs, Schouten