woensdag 3 juli 2024
Brian Boogers schuif de 1-0 binnen - Foto: Thieu Vlemmix

UNA lijdt 3e nederlaag op rij tegen laagvlieger EVV

Zeelst – Het team van Harrie Gommans is aan een heuse serie bezig. Een serie om niet bepaald trots op te zijn. Met nog negen wedstrijden voor de boeg lijken de Zeelstenaren de handdoek al in de ring te hebben gegooid. Afgelopen donderdag kwam het tegen degradatie vechtende EVV op bezoek en het ging weer mis voor geelzwart.

In de eerste helft viel het aanvankelijk nog wel mee voor UNA. In de twaalfde minuut waagde Serhat Koç een schot richting het heiligdom van keeper Michel Vercruysse, maar uiteindelijk kon Brian Boogers geheel vrijstaand de knikker nog binnen schuiven. Dat was ook meteen de laatste “heldendaad” van UNA’s nummer tien. Daarna volgden nog een paar fraaie kansen voor Boogers, Senders, Koç en Niek van Boekel, zonder nadelige gevolgen voor de Limburgse gasten. Naarmate het eerste bedrijf ten einde liep werd UNA steeds slordiger. Dit had tot gevolg dat Bjorn Stassen twee minuten voor rust de 1-1 achter Kai Huybers kon schieten.

Na de pauze ging UNA verder met knoeien. Het leek meer op een spelletje Mens Erger Je Niet, maar het gemor op de tribune nam met de minuut toe. Slordige passes en het gebrek aan goede combinaties wisselden elkaar af. Zes minuten na rust kreeg UNA dan ook de deksel op zijn neus. Volgens scheidsrechter De Vries beging doelman Huybers een overtreding op Stassen, die de penalty zelf binnen schoot: 1-2.

De gasten uit Echt vochten als leeuwen om de driepunter binnen te halen en UNA stond erbij en keek ernaar. Serhat Koç kogelde nog een vrije trap tegen de paal en schoot in kansrijke positie ver over het doel van Vercruysse. UNA verloor dan ook voor de derde keer op rij. Een winstpartij zou trouwens ook onverdiend zijn geweest voor het vooral opnieuw fysiek falend UNA tegenover een vechtlustige Echtse ploeg die UNA in de tweede helft overtroefde. Met nog 9 wedstrijden te gaan komt het onderste deel van de ranglijst voor de Zeelstenaren steeds meer in zicht ….

12. Boogers 1-0, 43. Stassen 1-1; 52. Stassen 1-2 (str)

UNA: Huybers; Horsten, Berggraaf, Sijbers (81. Boudewijns), Jagt, N. van Boekel (63. van den Akker), Boogers, Franssen (63. Boulghalgh), R. van Boekel (71. Tielemans), Senders, Koç
EVV: Vercruysse; Rijkers, Peters, Gielen, Respen, Keulen, Verheij, van der Schouw (Beelen), Gielen, Verhagen, Stassen