donderdag 25 april 2024
Anwar Jansen gaat zijn tegenstander voorbij - Foto: Evert Geurts

Ook “Angstgegener” NWC moet eraan geloven bij Marvilde

Meerveldhoven – Het rijtje kampioenskandidaten wordt steeds kleiner. Marvilde schakelde onlangs Mierlo Hout en Someren uit, maar vandaag kwam een gevaarlijke tegenstander op bezoek. NWC werd vóór de competitie hoog ingeschat, maar door een slechte periode rond de jaarwisseling hebben zij zichzelf uitgeschakeld. Een maand geleden speelde Marvilde midweeks in Asten (1-1) en ook vandaag was het een lastige klus. Na een teleurstellende eerste helft was Marvilde in het laatste half uur duidelijk de betere en won dus verdiend.

NWC is vaak een lastige tegenstander voor Marvilde. Meestal worden de wedstrijden gewonnen, maar gemakkelijk is het nooit. Vandaag waren de bezoekers in de eerste helft de betere. In de 14e minuut had dat een voorsprong op moeten leveren, maar zoals zo vaak dit seizoen stond Sam van Rooij in de weg. Robin Rijnders kwam vrij op 10 meter voor het doel, maar Sam stopte de bal met de voeten. In de rebound moest Douwe Hurkmans snel reageren, maar dat ging te snel en dus ging de bal naast het lege doel.

In de 40e minuut was er rechts in het strafschopgebied nog een schot van Daan van Gansewinkel, maar die kon Sam van Rooij eenvoudig vangen bij de eerste paal. Twee minuten voor de rust kreeg Marvilde haar enige kans van de eerste helft. Yurjen de Jongh nam een vrije trap op links die van dichtbij hoog overgeschoten werd door Anwar Janssen.

Tien minuten in de tweede helft kwam NWC op voorsprong. Youri van Brussel speelde vanaf links breed op Menno Janssen die de 0-1 in het lege doel kon tikken, omdat Sam van Rooij nog vanaf links moest komen. Meteen hierna wisselde Marvilde aanvallend en ging achterin met 3 verdedigers spelen. Het schaakspel werd hierdoor ingeruild voor een overtuigend aanvallend spelbeeld. NWC kwam niet meer van de eigen helft af en Marvilde creëerde in het laatste half uur meerdere kansen.

In de 65e minuut gaf Robbert Born de bal voor vanaf de zijlijn. Anwar Janssen had hem op 5 meter voor het inkoppen, maar raakte hem meer met de schouder dan met het hoofd. Hierdoor hobbelde de bal langs de verkeerde kant van de paal. Drie minuten later passeerde Clint van Doorn 3 tegenstanders. Hij gaf daarna breed ter hoogte van de 16-meter lijn. Sil van Herwijnen liet de bal lopen, maar het schot van Twan Demin was te slap, waardoor Koen van Dijck eenvoudig op kon rapen. In de 73e minuut gooide Twan Demin de bal in naar Sil van Herwijnen, die nam hem goed mee en schoot op de rand van het strafschopgebied midden voor het doel goed in. Van Dijck kon de bal niet vastkrijgen maar niemand van Marvilde was in de buurt om de rebound te benutten.

Een kwartier voor het einde kwam de beloning. Tayfun Yilmaz, net ingevallen voor Yurjen de Jongh, stond op de juiste plek en tikte op 5 meter de bal langs de doelman, 1-1. Twee minuten later had Tayfun een vergelijkbare actie, maar deze keer werd de bal net voor de doellijn weggehaald. Marvilde bleef vol op de aanval spelen wat in de 90e minuut de voorsprong opleverde. Een aanval werd weggewerkt in de Astense verdediging, maar Mathijs de Bie kopte deze terug. Clint van Doorn stond op de juiste plek en zorgde met een halve omhaal op 7 meter voor een prachtig doelpunt. De bal ging hard net onder de lat in het doel, 2-1.

NWC was verslagen en kreeg nog een doelpunt te verwerken. Na een afgeslagen aanval van de bezoekers, miste Anwar Janssen de bal op de middenlijn. Hierdoor stond de verdediger op het verkeerde been en reageerde Anwar als eerste. Hij rende alleen op het NWC-doel af, met naast zich de net ingevallen Sem van Rhee. Anwar gaf het passje opzij en Sem kon de 3-1 in het lege doel tikken.

Week na week weet Marvilde haar wedstrijden te winnen en verliezen de achtervolgers punten. Hierdoor staat nummer twee, Oirschot Vooruit, al op 12 punten. Volgende week staat de topper in Oirschot op het programma.

55. Janssen 0-1, 78. Yilmaz 1-1, 90. C. van Doorn 2-1, 92. van Rhee 3-1.

Marvilde: van Rooij; C. van Doorn, van den Boomen, R. Born, van Vark (63. Vroomen); M. van Doorn, Demin, de Jongh (74. Yilmaz); Janssen, van Herwijnen, de Bie (90. van Rhee)
NWC: van Dijck; Henst, Bosch, van den Bosch, Ghielen (46. Leenen), Rijnders (83. van Bussel), van Gansewinkel, Janssen, van Bussel, Hurkmans, van Geffen (83. van Dijk)