vrijdag 26 april 2024

UNA wint Brabantse derby van koploper

Gemert – Drie nederlagen op rij en een ver onder de maat presterend UNA zorgde voor veel pessimisme bij de trouwe aanhang van de geelzwarten en begrijpelijk. De wedstrijd tegen lijstaanvoerder Gemert werd dan ook met bange gevoelens tegemoet gezien. De zwartwitten van Sportpark Molenbroek hadden dit seizoen nog maar een keer verloren. Voor UNA de uitdaging om de beoogde kampioen jas nummer twee te bezorgen.

Onder een stralende zon was UNA deze keer helemaal in z’n element. Brutaal namen de mannen van Harrie Gommans het heft in handen. Heel opmerkelijk was het feit dat een van de beste krachten van de Zeelstenaren, Louis Ben Jagt, ditmaal de aanval perfect assisteerde. Gemert werd er gek van.

Al na acht minuten knalde Jagt op de vuisten van doelman Stefan Tielemans en in de rebound trof Brian Boogers doel: 0-1. Eindelijk speelde Brian weer eens op een voor hem geijkte plaats: in de aanval, want achterin heeft hij niets te zoeken. UNA bleef het doel van Gemert bestoken en dat leidde in de 26e minuut tot een strafschop na een overtreding op Sten Senders binnen de 16. En weer was het Boogers die vanaf elf meter trefzeker was: 0-2.

Gemert was het helemaal kwijt en UNA voetbalde er lustig op los. Door Samuel Franssen en Max  van den Akker ontstonden er fraaie kansen om de voorsprong op te voeren. Helaas zonder succes, want anders zou de tweede helft een stuk gemakkelijker zijn geweest.

Tijdens de rust zal trainer Reinald Boeren zijn team nog eens ferm toegesproken hebben, want de thuisploeg schakelde een tandje hoger. Aanvankelijk kon de defensie van UNA de dadendrang van de lijstaanvoerder nog opvangen, met een grote verdedigende rol van Niek van Boekel. Toch lukte het Gemert om de aansluitingstreffer te produceren in de 68e minuut. Willem den Dekker bracht de stand op 1-2 na een snelle ingooi van Ralf Kemper.

Naarmate het eind van het duel dichterbij kwam werd het steeds spannender op sportpark Molenbroek. Gelukkig maakte UNA deze keer niet meer de fout om angstig in de verdediging te gaan en Gemert wilde niet meer het risico lopen op een derde tegentreffer.

8. Boogers 0-1, 26. Boogers 0-2 (str); 68. den Dekker 1-2

UNA: Huybers; Horsten, Sijbers, N. van Boekel, Boulghalgh (80. Berggraaf); R. van Boekel (83. Wijnsma), Franssen (71. Tielemans), Jagt; Senders, Boogers, van den Akker (80. Boudewijns)
Gemert: Tielemans; Meyssen, van den Broek (80. Brugmans), den Dekker, Kemper, Falkenstein (80. Daniëls), Habraken, van Loon, Lammers, van Diepen (63. Mezziani), Leyten