woensdag 24 april 2024
UNA in de verdediging - Foto: Thieu Vlemmix

UNA lijdt tweede seizoensnederlaag tegen koploper ADO’20

Heemskerk – Deze zondag wachtte UNA een stevige klus. In Heemskerk moest het aantreden tegen de trotse lijstaanvoerder ADO’20. De Heemskerkers stonden met 46 punten en ongeslagen op kop. Het werd voor de toeschouwers een mooie enerverende wedstrijd met twee goed voetballende ploegen, waarbij de terechte winst naar ADO’20 ging.

Al enkele minuten ging Yoeri Sijbers lelijk in de fout door de bal in het strafschopgebied bij de tegenstander in de voeten te spelen. ADO’s Milan Zonneveld profiteerde optimaal en zo stond UNA bliksemsnel met 1-0 achter in Heemskerk. Nog geen drie minuten later al kwam UNA’s knappe reactie. Thomas Horsten lanceerde vanaf rechts met een prachtige dieptepass linker spits Max van den Akker en diens voorzet vanaf de achterlijn was zo mogelijk nog beter. Hierdoor hoefde Brian Boogers de bal slechts binnen te tikken. Zo stond UNA in no-time weer gelijk: 1-1.

Vervolgens ging de strijd gelijk op met kansen aan beide kanten. Zo kreeg Niek van Boekel iets buiten het strafschopgebied een enorme mogelijkheid om uit te halen, nadat hij de bal op een presenteerblaadje kreeg van een ADO’20 verdediger; zijn schot ging slechts enkele centimeters voorbij de kruising. ADO ’20 was in de 22e minuut daarentegen wèl weer succesvol via Ted Amson: zijn schot werd van richting veranderd en belandde in het UNA-doel: 2-1. In het resterende deel van de 1e helft waren er aan beide zijden nog enkele kansen, maar de 2-1 bleef op het scorebord staan.

In de tweede helft kreeg UNA het een stuk moeilijker en werd steeds duidelijker waarom ADO ’20 een ongenaakbare koploper in de Derde Divisie is. Uiteindelijk bleef het bij de 3-1 die Ruben Doesburg in de 66e minuut snoeihard achter Petar Stoskovic schoot.

UNA speelde een prima eerste helft tegen de ploeg die nu na 17 wedstrijden nog altijd ongeslagen is (met daarbij maar liefst 16 zeges). UNA leed daarentegen zijn tweede seizoensnederlaag, maar kon toch de 5e plaats op de ranglijst vasthouden.

4. Zonneveld 1-0, 6. Boogers 1-1, 21. Amson 2-1; 64. Doesburg 3-1

UNA: Stoskovic; Horsten, Scheepers (69. van Gerven), Sijbers, Jagt; v. Rosmalen (79. Aziz), N. v. Boekel, Respen, Senders, Boogers, van den Akker
ADO’20: Grim; Opoku, Amson, Boerlage, Zonneveld (41. de Waard), Tesselaar (86. Gencer), Brenna, Lute, Glim (81. Mazreku), Kroon, Doesburg