vrijdag 26 april 2024

Marvilde pakt tweede overwinning bij DOSKO

Bergen op Zoom – Na de nederlaag thuis tegen VOAB stond vandaag een belangrijke wedstrijd in de onderste regionen op het programma. Marvilde mocht op bezoek bij DOSKO in Bergen op Zoom. Ook DOSKO beleeft tot nu toe een matig seizoen en staat met 7 punten nog één punt onder Marvilde op de één na laatste plaats. Na een overtuigende eerste helft was de tweede moeizamer (maar wel met meer grote kansen) en stond er uiteindelijk een verdiende 2-3 eindstand op het scorebord.

Het eerste half uur was Marvilde heer en meester. In de vijfde minuut schoot Gideon Pieschel een afgeslagen aanval in de rebound net over, maar tien minuten later scoorde Pieschel wèl. Sil van Herwijnen stuurde hem diep en alleen voor de doelman lobde hij de bal over de sluitpost in de verre hoek, 0-1. Weer tien minuten later schoot Gino de Wijs vanaf de punt van het strafschopgebied voorlangs. Precies op het half uur ging de bal snel vanuit de rechtsachter, Sam Weijers, via Twan Demin naar de linksvoor Gideon Pieschel. Gideon gaf uiteindelijk voor en de goed meegelopen Twan Demin kon de 0-2 van dichtbij intikken. Er leek helemaal niets aan de hand, maar twee minuten later mocht Bart Dietvorst van dichtbij helemaal vrijgelaten een voorzet inkoppen, 1-2. Dit gaf DOSKO weer het geloof dat er iets mogelijk was en vanaf dit moment werd de strijd meer gelijk.

In de helft had de stand al na vijf minuten weer gelijk kunnen zijn. Een voorzet van DOSKO werd niet goed weggewerkt en door Jari Rommens van dichtbij hard tegen de lat geschoten. Een paar minuten later moest Sam van Rooij handelend optreden toen Rob Dietvorst voor hem opdook. Op het uur leek de beslissing te vallen. Een lange bal van Sam van Rooij werd doorgekopt door Twan Demin en via Sil van Herwijnen kwam Twan weer in balbezit. Met een mooi steekballetje zette hij Gideon Pieschel alleen voor doelman Andy Steging en hij maakte geen fout, 1-3.

Vijf minuten later mocht Gideon weer alleen op de doelman af, maar deze keer schoot hij vanaf rechts in het zijnet. In de 67e minuut viel een lange bal van Robbert Born precies achter de verdediging en ging Pieschel de doelman voorbij. Hij kwam te ver aan de linkerkant terecht en gaf daarom terug op Sil van Herwijnen. Zijn inzet op 16 meter werd gestopt door de doelman. Weer twee minuten later gaf Sam Weijers de bal langs de lijn mee met Sil van Herwijnen. Bij de achterlijn trok hij de bal terug en kon Twan Demin vrij uithalen op de penaltystip. Hij raakte de bal niet vol en daarom kon een verdediger de bal voor de lijn tegenhouden.

Ondertussen was DOSKO ook nog dreigend met vooral lange ballen en kopkansen, maar telkens was er een verdediger die de bal blokte of Sam Van Rooij die de bal op kon pakken. Tien minuten voor het einde viel dan toch nog de aansluitingstreffer. Marvin Bedaf kwam vanaf links naar binnen en schoot de 2-3 in de korte hoek. Vijf minuten voor het einde was er nog een grote kans voor Marvilde. Sil van Herwijnen gaf vanaf rechts de bal over de hele breedte naar Clint van Doorn. Deze werd onderschept maar meteen weer diepgegeven door Nick van den Boomen op Clint. Clint haalde uit, maar het schot werd op het laatste geblokt tot hoekschop. DOSKO gooide nog alles naar voren, maar verder dan lange ballen in het strafschopgebied kwam de thuisploeg niet meer. Een belangrijke overwinning voor Marvilde, waardoor de aansluiting gebleven is.

15. Pieschel 0-1, 30. Demin 0-2, 32. B. Dietvorst 1-2; 60. Pieschel 1-3, 80. Bedaf 2-3

Marvilde: van Rooij; Weijers, Vroomen, R.Born, van Vark; Demin (73. van Houtum), van den Boomen, de Jongh; de Wijs (81. Megens), van Herwijnen, Pieschel (68. C. van Doorn)
DOSKO: Steging; Coulibaly, B. Dietvorst (*), Ozturk, Remery; R. Dietvorst, Nuytemans, Moukouh (*); Nagtzaam, Rommens (*), Bedaf. Invallers * : Outaa, Timmers, Petrovic