Bram van Sambeek (midden) zal de bal doorkoppen op de spitsen Bart Sanders en Jordan Bujitu

RKVVO pakt gestolen overwinning in allerlaatste seconde

Oerle – Op twee wedstrijden voor de winterstop rest voor RKVVO nog een zwaar programma. De Oerlenaren die zelf de middenmoot aanvoeren in de 3e klasse treffen deze zondag Reusel Sport (de nummer drie van de ranglijst) en volgende week koploper Bladella. De eerste horde werd vandaag genomen op een ijskoud sportpark Heikant, al was het een gestolen overwinning op Reusel Sport, dat veel kansen creëerde maar onzorgvuldig was in de afwerking. RKVVO pakte in extremis alsnog een nipte overwinning.

Koud was het zeker met een snijdende noordooster wind die met 1 graden Celsius over het sportpark waaide. Toch trotseerden de nodige toeschouwers de kou. Ze zagen een wedstrijd waarin Reusel Sport vanaf het begin de aanval opzocht maar erg onzorgvuldig was met de kansen. Na ruim een kwartier mocht Nick Wouters veel meters maken zonder aangepakt te worden door de RKVVO-ers. Zijn fraaie breedtepass op Wout Vosters werd door de laatste naast het Oerse doel geschoten. In de 22e minuut was er opnieuw een fraaie aanval van Reusel Sport, deze keer over links. Nick Wouters plaatste de bal in de afronding fraai in de hoek, maar de bal was een prooi voor RKVVO-doelman Stef Bisschop.

Reusel Sport bleef doordrukken terwijl RKVVO nauwelijks in de buurt van Reusel Sport (invaller-)keeper Boudewijn van Buggenum kwam. In de 27e minuut kon Steef Vosters vanaf de zijkant van het Oerse strafschopgebied een strakke voorzet geven die op een paar meter van het doel door 2 Reusel Sport aanvallers gemist werd. Zes minuten voor rust kwam RKVVO zelfs heel goed weg toen Bart Sanders een verkeerde terugspeelbal afleverde, waardoor Wout Vosters redelijk ongehinderd op de RKVVO-keeper kon afgaan. Tot een zucht van de Oerse supporters kon hij echter niet afronden.

Het toont het spelbeeld van de eerste helft, dat RKVVO pas in de 40e minuut de eerste kans creëerde. Op rechts maakte Bart Sanders ongehinderd veel meters, maar zijn schot belandde op de vuisten van de Reusel Sport doelman. De terugketsende bal kwam voor de voeten van Martijn van Dijk die opnieuw de Reuselse sluitpost op zijn weg vond. De rust ging dan ook met een 0-0 in, waar RKVVO het meest blij mee was.

In de tweede helft startte RKVVO wat feller. Rechtsbuiten Jordan Bujitu maakte enkele fraaie passeeracties op rechts en op snelheid was hij maar met moeite door de Reuselse defensie af te stoppen. Toch was de eerste echte kans weer voor de gasten: aanvoerder Steef Vosters schoot vanaf de zestienmeterlijn rakelings voorlangs. Met nog ruim een kwartier te gaan was het opnieuw een kans voor Reusel Sport. Jorg Dickens trok op links naar binnen en vanaf de zestien meterlijn probeerde hij de pal geplaatst in de verste hoek te schieten. RKVVO-doelman Stef Bisschop voorkwam echter een doelpunt door gestrekt de hoek in te duiken.

En we kennen allemaal de gouden regel in het voetbal: als je zelf de kansen niet benut, doet de tegenstander dat. RKVVO dat ook in de 2e helft nauwelijks een uitgespeelde kans creëerde, mocht in blessuretijd nog een vrije schop nemen, 4 meter buiten de punt van het strafschopgebied van Reusel Sport. Luuk Soetens (in de 2e helft ingevallen voor de licht geblesseerde Jordi Verhoeven) zag een 4-mans muur voor zich. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd krulde hij de bal over de muur rakelings langs de (voor RKVVO) goede kant van de paal. De 1-0 stond op het scorebord waarna scheidsrechter Kezer meteen de wedstrijd beëindigde. Reusel Sport had vanmiddag meer verdiend, maar de Oerlenaren vierden de nipte overwinning met veel muziek en gezang in de kleedkamer.

90+2. L. Soetens 1-0

RKVVO: Bisschop; van der Velden, L. Segers, B. Soetens, van Baren; van Sambeek, Verhoeven (52. L. Soetens), Jongenelen; Bujitu (81. Braam), Sanders, van Dijk
Reusel Sport: van Buggenum; Oomen, Huijbregts, de Laat, T. Dickens; Bel, S. Vosters, W. Vosters; Wouters, de Koning (80. van Gompel), J.Dickens