zaterdag 20 april 2024

UNA lijkt klaar voor nacompetitie

Naaldwijk – Voor UNA stond er in de uitwedstrijd tegen Westlandia maar één ding op het spel: het afleveren van een sterke wedstrijd als voorbereiding op de nacompetitie. De Naaldwijkers hadden nog een ander belang, want zij waren nog in de strijd voor de derde periodetitel. Op Sportpark De Grote Bomen ontspon zich voor de neutrale toeschouwer een aangenaam duel, waarin UNA voor rust de lakens uitdeelde en Westlandia na de pauze sterk terug kwam.

Op het fraaie sportpark van Westlandia ontspon zich een fraai duel. Voor rust leek UNA bevrijd van alle druk nu het kampioenschap buiten bereik was. Toch was de eerste kans voor de thuisploeg toen Jedsel Markes vrij voor de herstelde doelman Petar Stoskovic verscheen. Petar deed alsof hij niet weg was geweest en de stand bleef 0-0. Dat werd anders in de achttiende minuut, toen Mark Höcher, deze week geslaagd voor zijn trainersdiploma, doelman Edgar Leerdam verschalkte: 0-1. UNA gaf gas en doelpunt twee hing in de lucht en via Brian Boogers werd dat ook in de 24e minuut een feit.

Na rust verscheen een gedreven Westlandia op het veld. De ploeg van trainer Grünholz zette UNA onder druk, maar alles wat de Westlanders ook probeerden mislukte. Als de schoten op doel niet over of naast gingen, greep Petar Stoskovic wel in. Twee keer dachten de groenwitten nog te scoren, maar scheidsrechter Huizinga keurde beide treffers af wegens hands en respectievelijk buitenspel. Acht minuten voor tijd kroop UNA uit haar schulp. Invaller Teun Willems legde breed op invaller Sil van Herwijnen en die maakte er 0-3 van. De “jonkies show”. Westlandia zwoegde voort en kreeg toch nog een schamele beloning voor hard werken. De eretreffer kwam via Rémon van Bockhoven op het scorebord: 1-3. Dezelfde cijfers waarmee de geelzwarten in de thuiswedstrijd van de groenwitten wonnen.

18. Höcher 0-1, 24. Boogers 0-2; 82. v. Herwijnen 0-3, v. Bochoven 1-3

UNA: Stoskovic; v. Weert, Huijben, Verhoeven, Scheerlinck; Stottelaar, R. v. Boekel (63. Demin), Bassou, Höcher (79. Willems); Tielemans (72. v. Herwijnen), Boogers
Westlandia: Leerdam; Jacobs, v. Vliet, v.d. Knaap (63. Ugwanna), Batist, v.d. Zalm (36. v. Bochoven), Bajic, Spruijt, Markes, Beeldstroo, Tichem (63. v.d. Burg)