zondag 14 juli 2024
Linksback Pieter-Jan Scheerlinck trekt de bal voor - Foto: Febi

UNA veegt OJC van de mat

Zeelst – Deze competitie heeft UNA getoond dat het volkomen onvoorspelbaar is. Vorige week gingen de geelzwarten met 4-0 kopje onder in de Zaanstreek, maar afgelopen zondag veegden de mannen van Jeroen van Bezouwen OJC Rosmalen met 6-1 van de mat. Onder het toeziend oog van oud-burgemeester Jack Mikkers en nu burgervader van Den Bosch, waarvan Rosmalen ook deel uitmaakt, werden zijn nieuwe burgers door die van de gemeente Veldhoven stevig afgetroefd.

De herstelde doelman van UNA, Petar Stoskovic, zat weer op de bank. Joey Verhoeven, het 17 jarige talent bij de Zeelstenaren stond voor het eerst in de basis. Een grillig spelend UNA kreeg in het eerste kwartier al zeker vijf kansen meer dan in de hele wedstrijd bij OFC. Mart v.d. Gevel, Nick Tielemans en Rob van Boekel waren plaaggeesten voor keeper Bart Tinus. De geelzwarten gaven gas en een doelpunt hing in de lucht. Na twintig minuten leverde Jeroen Stottelaar vanaf zo’n 30 meter een kogel af en Tinus kon die alleen maar nakijken: 1-0.

Af en toe kon de ploeg van trainer David Vecht dreigend worden. Na ruim eenhalf uur verscheen René Geerts vrij voor Robin van Iersel, maar mikte naast. Dat deed Rob van Boekel niet in de 36e minuut: 2-0. Toch kregen de Rosmalers 3 minuten later alweer de 2-1 op het scorebord door een penalty van Wesley Meeuwsen (na een handsbal binnen de 16). Maar op slag van rust werd het verschil weer twee doelpunten: Nick Tielemans pompte vanaf rechts de bal de zestien in. Pieter Jan Scheerlinck tikte aan de andere kant van het strafschopgebied de bal meteen weer terug naar Brian Boogers die recht voor het doel fraai de 3-1 binnenkopte.

Na de pauze hielp voormalig UNA-speler Glenn Schapendonk, nu in dienst van OJC, zijn voormalige ploeg aan de 4-1 door de bal, na een voorzet van Mart van de Gevel, ongelukkig in eigen doel te koppen. De 5-1 zat ook nog in het vat. Zeker toen Brian Boogers in het strafschopgebied werd vastgehouden. Mart v. d. Gevel zag zijn pingel door Bart Tinus uit zijn doel geranseld worden.

Toch kwam de 5-1 op het bord en niemand minder dan Joey Verhoeven bracht die op zijn naam. Hij rondde van dichtbij fraai af na een voorzet van Marc Höcher, die net daarvoor in het veld was gekomen. Terecht werd Verhoeven uitgeroepen tot man van de wedstrijd, wat hem een fles drank opleverde, die hij echter als 17-jarige meteen aan zijn vader overhandigde. Het slotakkoord kwam van Jeroen Stottelaar die met een slim hakje de 6-1 in het net deponeerde, na opnieuw een voorzet van Höcher. Als UNA de competitie met deze inzet en overtuiging in het spel afsluit, dan kan de nacompetitie met vertrouwen tegemoet worden gezien.

Doelpunten:
20. Stottelaar 1-0, 36. R. v. Boekel 2-0, 39, Meeuwsen 2-1 (str), 45. Boogers 3-1; 49. Schapendonk 4-1 (e.d.), 74. Verhoeven 5-1, 83. Stottelaar 6-1

Opstelling:
UNA: v. Iersel, v. Weert, Huijben, Scheerlinck, Verhoeven (84. Scheepers), Bassou, Stottelaar, R. v. Boekel (71. Willems), Tielemans, Boogers, v.d. Gevel (71. Höcher)
OJC Rosmalen: Tinus; v. Gestel, Schapendonk, Nieuwendaal, Schreuders, Geerts (59. v. Ooijen), Meeuwsen, Marcelli v. Hoof, Sterrenburg, Meerveld