zaterdag 27 april 2024
Quick-doelman Patrick Zunderdorp tikt een hard schot over - Foto: Thieu Vlemmix

UNA moeizaam langs Quick

Zeelst – Voor UNA was deze zondagmiddag het doel om de winst in eigen huis te houden om zodoende met een plaats in de top-4 de winterstop in te gaan. Maar de Haagse middenmoter Quick bleek een lastige opponent. Het werd uiteindelijk een nipte overwinning voor de Zeelsternaren, waar een gelijkspel misschien wel een reëlere afspiegeling zou zijn geweest. Missie geslaagd dus, al was het een zware bevalling.

De gasten begonnen fel aan de wedstrijd, speelden hoog druk en lieten UNA nauwelijks in de wedstrijd komen. Het leverde binnen enkele minuten al een kans op voor de Haagse linksbuiten Rachid Bouyaouzan, maar zijn bal werd met het nodige geluk tot hoekschop verwerkt. Pas na een kwartier liet UNA voor het eerst serieus van zich horen. Max van den Akker frommelt zich vanaf de zijkant het Haagse strafschopgebied binnen, maar zijn schot in de korte hoek werd van de lijn gehaald door linksback Erben Lemmers. In het restant van de 1e helft kwam UNA wat beter in het spel, zonder echte kansen te creëren. Omdat ook Quick er weinig tegenover kon zetten bleef de brilstand bij rust op het scorebord staan.

De tweede helft startte UNA gretiger en feller. Quick werd terug gedrongen en binnen vijf minuten hadden de geelzwarten al 4 hoekschoppen verdiend. Het leidde echter niet tot kansen. Totdat na ruim een uur Max van den Akker de bal kreeg aangespeeld van Juul Respen. Op snelheid drong hij vanaf de zijkant de 16 binnen en schoot de bal laag in de verre hoek, 1-0. Een minuut later opnieuw een kans voor Max, maar op de rand van het strafschopgebied, werd hij ten val gebracht door Thomas van Haaften. De resulterende vrije schop langs de muur af was een prooi voor de Haagse doelman Zunderdorp.

Wie dacht dat UNA nu zou doordrukken had het mis, want de Zeelstenaren leken een tandje terug te schakelen, waardoor Quick wat meer druk ging uitoefenen richting de UNA-helft. Het leidde aanvankelijk tot een enkel kansje voor Quick, zoals – na een snelle omschakeling – een hard schot van Rachid Bouyaouzan schuin over het UNA-doel. Ook UNA kreeg nog een kansje, maar de nauwelijks enkele minuten eerder ingevallen Jeroen van Schoonhoven kopte de bal voor het doel langs.

Tien minuten voor het einde zette Quick-trainer Paul van der Zwaan een aanvallende wissel in om de gelijkmaker te forceren: linksback Erben Lemmers maakte plaats voor Philip Kouwenhoven. Die kreeg binnen 3 minuten al een grote kans: vanaf links gaf Abdulrahman Sango een strakke voorzet de 16 in, waar Kouwenhoven de bal in kansrijke positie miste. Quick voerde de druk verder op en UNA kwam nog slechts sporadisch aan een uitval toe. Er ontstonden enkele rommelige situaties in het Zeelster strafschopgebied, maar doelman Giel Flokstra (vervanger voor de zieke Petar Stoskovic) hield met vuisten en voeten knap zijn doel schoon.

UNA behaalde een moeizame, nipte winst op middenmoter Quick, waardoor een plaats in de top-4 bij de winterstop gegarandeerd is. Er rest echter nog één zware wedstrijd: komende zaterdag in Hoornaar tegen de afgetekende koploper SteDoCo.

64. van den Akker 1-0

UNA: Flokstra; Smeins, Scheepers, Sijbers, van Casand; Boulghalgh, Wielinga, Senders; Respen (70. van Schoonhoven), Boogers, van den Akker (80. Tielemans)
Quick: Zunderdorp; van Haaften, Sambo, Wijsman, Lemmers (81. Kouwenhoven); Huntink, van der Wiel (58. Sango), Fischer; Emegha (70. Nava), van Mierlo, Bouyaouzan