zaterdag 27 april 2024
Eén van de kansen van UNA die niet met een doelpunt bekroond werd - Foto: Thieu Vlemmix

UNA na achterstand toch langszij tegen OSS’20

Zeelst – Het stevige woordje dat er na de derde nederlaag op rij (vorige week tegen Gemert) binnen UNA is gesproken, heeft slechts mondjesmaat geholpen. Thuis tegen OSS ’20 kon UNA wederom niet echt overtuigen, maar was nog wel in staat om, na een aanvankelijke 0-2 achterstand, terug te komen tot 2-2.

In de eerste helft was de wil er wel maar het spel onsamenhangend en slordig aan Zeelster kant. Na een klein half uur kwam OSS’20 via Samed Oztoprak op een 0-1 voorsprong. Hij strafte balverlies van Bassou af met een hard schot tegen de touwen. Vier minuten voor rust kwamen de gasten zelfs op een 0-2 voorsprong door een doelpunt van Hicham Haouat. Maar toch kregen de Ossenaren net voor rust een klap te verwerken: ze kwamen vlak voor de pauze met tienen te staan na rood (twee maal geel) voor middenvelder Arthur Gatsjatrian.

Na de pauze beukte UNA vrijwel de volledige vijfenveertig minuten op de massaal verdedigde Osse veste en gedeeltelijk met succes. Na ruim een uur tikte linksbuiten Noah Nguyen de bal binnen uit een voorzet van Sten Senders. Zes minuten later bracht Jesse Wielinga UNA langszij met een snoeihard afstandsschot. De laatste fase van de wedstrijd ging UNA op volle kracht op jacht naar de 3-2 tegen de 10 man van OSS’20. Er kwamen kansen, maar de Osse doelman Job Froeling speelde de wedstrijd van zijn leven en voorkwam meermaals dat UNA alsnog de winst kon pakken.

27. Oztoprak 0-1, 41. Haouat 0-2; 62. Nguyen 1-2, 68. Wielinga 2-2

UNA: Stoskovic; Smeins, Scheepers, Sijbers, Jagt; Boulghalgh (68. Boudewijns), Boogers, Wielinga; Respen (46. Senders), Tielemans (46, van Schoonhoven), Nguyen
OSS’20: Froeling; van Tiem, Ebbers, van de Vorst, Gatsjatrian, Oztoprak (67. Marsman), van Dolleweerd (76. Verkuijlen), Jonathans, Haout (80. Sow), Abbel, Clein