zondag 14 juli 2024
UNA moest ook af en toe in de verdediging - Foto: Thieu Vlemmix

UNA neemt revanche in Haaksbergen

Haaksbergen – De 7-2 afgang van vorig seizoen in Haaksbergen zat UNA nog vers in het geheugen … en dwars. De mannen van Harrie Gommans stonden derhalve geladen aan de start. Het leidde uiteindelijk tot een fraaie 0-3 overwinning voor de Zeelstenaren …. ze hadden zich gerevancheerd!

Toch was er ook dit keer sprake van dat UNA het eerste kwartier flink onder druk kwam te staan. Maar de defensie hield stand, met Rhoan Boudewijns centraal en Bob Groenendijk op links achterin (voor de geblesseerde Louisben Jagt) en met Petar Stoskovic na maandenlange afwezigheid weer op doel. Daarna werd UNA meer en meer gelijkwaardig. Zo kreeg Max van den Akker een goeie mogelijkheid toen Mitchel van Rosmalen hem de diepte in stuurde. Max wachtte iets te lang om af te drukken en zijn schot werd geblokkeerd.

Na de pauze trok UNA meteen fel van leer. Dat leverde al na ruim een minuut resultaat op. Juul Respen ontdeed zich van twee tegenstanders en haalde van net buiten het strafschopgebied uit: de bal verdween, kansloos voor keeper Peterman, in de uiterste rechterbenedenhoek: 0-1. Daarna bleven de geelzwarten [rima overeind. Maar ze kwamen in de 70e minuut toch goed weg toen de kruising boven Stoskovic werd geraakt. Even later bracht UNA’s doelman redding bij een doorgebroken speler van HSC’21. En in de 82e minuut moest hij dat opnieuw doen, toen Bob Groenendijk een penalty had veroorzaakt. Ook hierbij hield hij de nul vast, door de 11-meter van Jules Stokkers te pareren. Het was een beslissend moment, want nu was HSC’21 definitief de kluts kwijt en konden respectievelijk Brian Boogers (0-2) en Mitchel van Rosmalen (0-3) namens UNA in de laatste minuten de genadeklap uitdelen. UNA telt weer mee!

Doelpunten:
47. Respen 0-1, 86. van den Akker 0-2, 89. van Rosmalen 0-3

Opstellingen:
UNA: Stoskovic; Scheepers, Sijbers, Boudewijns, Groenendijk; Horsten, Senders (87. Franssen), van Rosmalen, Boogers; Respen (77. van Gerven), van den Akker (87. N. van Boekel)
HSC’21: Peterman; Veensma, Wensing, Schrijver (67. Overgoor), Schepers, Witbreuk, C. Uguz, de Vries (58. Ottink), Moldur (83. Iallouchen), Stokkers, Erkilinc