dinsdag 18 juni 2024
UNA sticht gevaar in het Veghelse strafschopgebied - Foto: Thieu Vlemmix

UNA niet doortastend genoeg tegen Blauw Geel ‘38

Veghel – Na de afgelaste topper tegen Barendrecht vorig week door het besneeuwde veld, stond er deze zondag opnieuw een topper in de 3e divisie op het programma. In Veghel trof UNA (3e plaats) Blauw Geel’38, dat op een vijfde plaats stond, met 3 punten minder dan UNA en een wedstrijd minder gespeeld.  UNA kreeg kansen genoeg tegen de blauwgele JUMBO-mannen, maar de Zeelsternaren waren niet doortastend genoeg om de winst te pakken.

In de 25e minuut kwam UNA in Veghel op een 1-0 achterstand te staan, waar het evengoed andersom had kunnen zijn. Zo had op dat moment spits Jeroen van Schoonhoven al een geheide kans op de 0-1 aan zich voorbij laten gaan. En vlak daarop kon Sten Senders, na een fraaie pass van Nick Tielemans, de bal ook niet tussen de palen krijgen; hij schoot hoog over. De kunst van doeltreffendheid verstonden de mannen van de thuisploeg Blauw Geel’38 een stuk beter. Na een goed half uur werd het namelijk 2-0 toen Lars Loermans de blauwgelen zonder aarzeling naar een comfortabele ruststand schoot.

Na de pauze drong UNA meer aan en ook nu kwamen er kansen. Zo zette Nick Tielemans met een slimme pass zijn aanvoerder Brian Boogers alleen voor de keeper. Maar ook dat leverde niks op. Pas in de tweede minuut van de toegevoegde tijd slaagde nota bene rechtsachter Alex Smeins erin om van ver raak te schieten: 2-1. Hoewel UNA nog verder aandrong, kwam de gelijkmaker er niet meer van. Integendeel, een opvallend misverstand tussen doelman Petar Stoskovic en Louisben Jagt stelde Ben van den Nieuwenhof van de thuisploeg in staat op simpel de 3-1 binnen te schuiven.                 (verslag Thieu Vlemmix)

Doelpunten:
25. van den Nieuwenhof 1-0, 33. Loermans 2-0; 90+2. Smeins 2-1, 90+4. van den Nieuwenhof 3-1

Opstellingen:
UNA: Stoskovic; Smeins, Scheepers, Sijbers, van Casand (63. Jagt); Boulghalgh (86. Renshoff), Wielinga, Senders; van Schoonhoven (63. Respen), Boogers, Tielemans (63. Nguyen)
Blauw Geel’38: Zielschot; van Boxtel, Zeller, Eltink, van den Nieuwenhof, van Dijk (69. Nasser), Loermans, op den Camp, van der Zanden (75. Koreniuk), de Meij (92. Gurcuoglu), van Rosmalen