woensdag 24 april 2024
Rogier Benschop legt aan voor de 0-4 vanaf de stip

UNA op alle fronten afgetroefd door Hercules

Zeelst – Nooit was Hercules een gemakkelijke tegenstander voor UNA. De uitwedstrijd eerder dit seizoen in Utrecht eindigde nog in een 4-1 nederlaag voor de geelzwarten. Men zou kunnen verwachten dat het team van Harrie Gommans lering getrokken had uit dit feit. Nee, dus ! Op Sportpark Zeelst liet een mat UNA zich aftroeven door een veel feller Hercules, dat het spel domineerde en dicteerde.

Meestal is UNA niet de ploeg die snel uit de startblokken flitst. Ook deze keer was dat niet het geval, maar Hercules zette van meet af aan druk op de Zeelsterse defensie. Al na zes minuten was het raak. Oussama Lahri zorgde voor de 0-1 met een hard schot in de benedenhoek. De alarmbellen gingen nog niet af in het Zeelster kamp, want 4 minuten later was het alweer prijs. Een diepe bal op links werd vanaf de achterlijn voorgezet waarna Tyrone Fonville de bal bij de eerste paal tussen de keeper en de paal inkopte. UNA stond erbij en keek ernaar. Nog voor minuut twintig krikte Lars Vermeulen de voorsprong zelfs op naar 0-3 met een hard schot in de verre hoek. Doelman Pepijn Vonk van de gasten had in de eerste 45 minuten net zo goed in de kantine kunnen gaan zitten, want hij kreeg nauwelijks iets te doen.

UNA-trainer Harrie Gommans greep tijdens de rust in. Nick Tielemans en de broers Van Boekel kwamen in het veld ten koste van Samuel Franssen, Noёl v. Gerven en Max v.d. Akker. Het hielp niet en als keeper Kai Huybers niet zoveel doelrijpe kansen voor de gasten onschadelijk had gemaakt dan had het zomaar de grootste nederlaag voor de Zeelstenaren in de geschiedenis kunnen worden.

UNA bleef knoeien en pas na een uur “voetballen” ontstond er enig gevaar voor het Utrechtse doel, maar het zette geen zoden aan de dijk. De blauwwitte gasten hadden er echter wel zin in en het leed voor geelzwart werd nog groter toen de bal op de bekende stip ging. De doorgebroken Lars Vermeulen werd binnen de 16 aangetikt door Kai Huybers. Rogier Bensdorp velde het vonnis vanaf de stip: 0-4. Het werd echter nog erger toen de 0-5 op het scorebord. Een voorzet van de – volgens de toeschouwers – buitenspel staande Nordin Zoufri werd vrij voor het doel staande Laciandro Andeloe eenvoudig binnengetikt.

Toch kwam de eretreffer nog op het bord in de 84e minuut. De twintig jarige Azziz Dahir, ingevallen voor Serhat Koç, schoot de bal fraai achter keeper Vonk: 1-5.

Doelpunten:
5. Lahri 0-1, 9. Fonville 0-2, 18. Vermeulen 0-3; 78. Bensdorp 0-4 (str), 82. Andeloe 0-5, 83. Dahir 1-5

Opstellingen:
UNA: Huyben; Horsten, Sijbers, Scheepers, Jagt; van Gerven (46. R. van Boekel), Boogers, Franssen (46. N. van Boekel); Senders, Koç (74. Aziz Dahir), van den Akker (46. Tielemans)
Hercules: Vonk; Carmelia, Hoogveld, van Gorkom, Homoet (37. Bouaazzati); van Rooijen (75. Himich), Bijl (79. Andeloe), Vermeulen (79. Muis), Lahri, Benschop, Fonville (75. Zoufri)