donderdag 25 april 2024
Derix plukt de bal uit de lucht - Foto: Thieu Vlemmix

UNA op schot in Beverwijk

Beverwijk – Op de ranglijst stonden UNA en DEM gelijk met vier punten. De Zeelstenaren domineerden in de voorgaande duels, maar de nodige treffers bleven uit. Deze zondag gooiden de geelzwarten alle schroom van zich af en verpletterde de Beverwijkers met 1-6.

UNA begon gedreven aan de wedstrijd en al na 3 minuten knalde er al een hard schot boven de DEM-keeper op de lat uiteen. Ondanks dat er nog wat kleine kansjes kwamen, was het daarentegen DEM dat na 8 minuten in de eerste aanval van de thuisploeg de score opende. UNA zat er niet mee en trok de wedstrijd nog verder naar zich toe. Dat leverde in de 19e minuut de verdiende gelijkmaker op: een streep van afstand van Niek van Boekel. Vlak voor rust gingen de Beverwijkers over de schreef. Obioha kreeg rood nadat hij in een duel een doorgebroken UNA-speler naar de grond haalde. De resulterende vrije trap van net buiten de 16 werd goed door DEM-keeper Swen Verswijveren gepakt.

Al vrij vlot na de pauze sloegen de 11 van UNA toe tegen de 10 van DEM. Na een voorzet van Teun Willems zorgde Brian Boogers voor de 1-2. Even later tekende Sten Senders de 1-3 aan. De beer was los en na een uur schoot Brian Boogers zijn tweede treffer van de middag binnen: 1-4. Even leek DEM nog iets terug te doen via een penalty, maar de poging Van Dongen was hoger dan het doel. UNA ging daarna vrolijk verder. Teun Willems zorgde voor 1-5 en in de slotseconde bepaalde Max v.d. Akker met een fraai schot in de kruising de eindstand op 1-6.

8. 1-0, 19. N. v. Boekel 1-1; 46. Boogers 1-2, 52. Senders 1-3, 59. Boogers 1-4, 66. Willems 1-5, 89. v.d. Akker 1-6

UNA: Derix, Horsten (v. Gerven), Verhoeven, Sijbers, Jagt (Groenendijk); Senders, Boogers, N. v. Boekel (Fransen); v.d. Gevel, Willems, v.d. Akker
DEM: S. Verswijveren; Frimpong, Obioha, v. Amersfoort, v. Gelderen, Herraez Gallego, Cijntje, Man, Kaya, Gencer, v. Dongen