zaterdag 20 april 2024
UNA was veelvuldig in de aanval - Foto: Thieu Vlemmix

UNA spaart Westlandia

Naaldwijk – Voor aanvang van de wedstrijd tegen Unitas van vorige week hield zowat iedereen zijn hart vast. UNA kampte met een grote blessurebank, maar toch bracht Harrie Gommans een ploeg in het veld die borg stond voor een prima prestatie. Ook tegen Westlandia moest UNA het doen zonder tal van dragende spelers. Teun Willems was er nu ook niet bij vanwege een schorsing. Wel was Louisben Jagt hersteld en was belangrijk voor het team van de geelzwarten.

Op Sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk begon UNA fanatiek aan het duel. De drang naar voren voerde de boventoon en dat leverde aanvankelijk een aantal buitenspelsituaties op. Ondertussen verliet Brian Boogers nog het strijdperk met een opkomende hamstring blessure. Volgens Brian was dat uit voorzorg en hij hoopt er over twee weken weer bij te zijn.

In de 29e minuut belegerden de Zeelstenaren de kooi van doelman Jack Morauw en Nick Tielemans schoot de knikker binnen, 1-0. Vijf minuten voor rust wees scheidsrechter De Brito Roque, overigens een van de beste leidsmannen in het amateurvoetbal, naar de stip na een overtreding op Tielemans. Sten Senders schoot de pingel binnen: 0-2.

Eigenlijk stond UNA er bij rust al comfortabel voor. Het moest er echter niet van komen dat de groenwitten op 1-2 zouden komen, want dat kan de wedstrijd zomaar ineens doen kantelen. Dat had al gekund toen Rémon van Bochoven doelman Kai Huybers tot een sublieme redding dwong. De 0-3 voor UNA zou in de 68e minuut een feit kunnen worden na een handsbal binnen de zestien, maar de strafschop van Senders werd deze keer gekeerd door Morauw. Tien minuten later kwam toch de 0-3 op het scorebord nadat Louisben Jagt een fantastische pass afleverde op Raoul Bergraaf die beheerst keeper Morauw het nakijken gaf.

Weer waren de zorgen voor een goede afloop groot, maar ook deze keer was dat niet nodig. UNA won met 0-3 van Westlandia, maar gezien de kansen had het zomaar 0-5 of 0-6 kunnen zijn. UNA spaarde Westlandia voor dit onheil.

Doelpunten:
29. Tielemans 0-1, 40. Senders 0-2 (str); 78. Bergraaf 0-3

Opstellingen:
UNA: Huybers; Horsten, van Gerven, Puts, Jagt, Boulghalgh, Franssen (84. Nguyen), R. van Boekel, Senders, Boogers (24. Dahir), Tielemans (56. Bergraaf)
Westlandia: Morauw; van Ree, van Kesteren, Batist, Bransen, Vissers, Markes (76. Meijer), Kellouh, Morauw, Kuhn (46. van Bochoven), Dias (89. Koc), Verbeek