dinsdag 18 juni 2024
Lex van Dijk, gekozen tot "Man-of-the-Match", in afwachting op een hoge bal - Foto: Febi

UNA stelt teleur tegen TEC

Zeelst – Het leek even niet op te kunnen voor UNA. Een 6-0 winst op OJC Rosmalen en een 4-0 zege bij Quick’20, maar na afgelopen zondag kan de euforie weer even de kast in. Natuurlijk is TEC een tegenstander die tot de beste clubs in de Derde Divisie behoort, maar de manier waarop de geelzwarten voor de bijl gingen mag het team zichzelf verwijten. Te weinig tempo, bijna geen doelrijpe kansen en persoonlijke fouten zorgden voor de 0-3 nederlaag tegen de club uit Tiel.

Dat UNA meestal afwachtend begint aan de wedstrijd lijkt een handelsmerk te zijn voor de Zeelstenaren. Toch kregen de geelzwarten de eerste kans van het duel. Op aangeven van Jelle Schijvenaars schoot Brian Boogers na 4 minuten net voorlangs. Dat was ook meteen de beste mogelijkheid die het team van Jeroen van Bezouwen zou krijgen. Ook de gasten uit de Betuwe kregen ondanks een veldoverwicht weinig scoringsmogelijkheden. In de 38e kwamen de gasten toch op voorsprong. Het centrale duo achterin bij UNA, Lex van Dijk en Joey Verhoeven, liep elkaar in de weg. Van Dijk bleef ligt geblesseerd liggen en de doorgeschoven Tielse linksback Nicky Kuiper kon van dichtbij ongehinderd Yanick Derix verschalken, 0-1.

Na rust probeerde UNA wat meer naar voren te spelen, maar scoringskansen ontstonden er zelden. Topscorer Jelle Schijvenaars kreeg nooit een bal waarmee hij gevaarlijk kon worden en Brian Boogers had bij zijn spaarzame mogelijkheden telkens teveel tijd nodig om doeltreffend af te ronden. Een kwartier voor tijd viel de beslissing. Nadat Sander van Weert onderuit gleed lag er ruimte voor een Tielse aanval over links. Serhat Koç rondde de goede voorzet vanaf de achterlijn simpel af, 0-2. In een poging om de aanval te versterken ruilde Jeroen van Bezouwen Lex van Dijk in voor Rob van Boekel. Ook Twan Demin kwam in de ploeg voor Teun Sebregts, die al geel had en telkens in discussie ging met scheidsrechter De Brito Roque. De ultieme poging van de oefenmeester van UNA had geen effect, want zes minuten voor tijd zette Wimillio Vink de 0-3 eindstand op het bord.

Doelpunten:
38. Kuiper 0-1; 76. Koç 0-2, 84. Vink 0-3

Opstellingen:
UNA: Derix; v. Weert, Verhoeven, v. Dijk (79. R. v. Boekel), Scheerlinck; Sebregts (79. Demin), Boulghalgh, Jagt; Boogers, Schijvenaars, Tielemans (79. Willems)
TEC: v.d. Sman; Viereck, Disveld, Zaller (Gurcuoglu), Kuiper; Onyeike, Vink, Gouw, v. Gessel (70. Beukhof); Shakison (64. Holder), Koç