dinsdag 28 mei 2024
Drukte in het UNA strafschopgebied - Foto: Thieu Vlemmix

UNA strijdend ten onder bij Groene Ster

De Zuid Limburgse tegenstander vanavond was UNA zopas op de ranglijst voorbijgestreefd en zal zeker nog belust op revanche zijn vanwege de smadelijke 4-1 nederlaag op 29 augustus vorig jaar in Zeelst. Nieuws vanuit de  ziekenboeg: ontslagen zijn Thomas Horsten en Bassou Boulghalgh. Belangrijke vaste waarden als Noël van Gerven en Tom Scheepers zijn er in opgenomen. Nu vormen Yoeri Sijbers en Niek van Boekel tegen Groene Ster het centrale duo achterin.

De UNA mannen hebben al vaak genoeg laten zien dat ze een aardig potje kunnen voetballen. Met dikwijls vlot lopende combinaties doen ze dat ook nu veelvuldig in de eerste helft. Na 10 minuten levert dat al rendement op. Sten Senders wordt gevloerd binnen de 16 en Serhat Koç maakt met zijn geslaagde trap vanaf elf meter het karwei kundig af, 0-1. Ook daarna heeft UNA, tegen de ploeg die tussen de Limburgse heuvelen dit seizoen nog ongeslagen is, het beste van het spel. Toch geven de geelzwarten opvallend veel corners weg. Met als extra kopper de goed en degelijk spelende Niek van Boekel komt UNA daar vooralsnog wel doorheen.

Na een half uur haalt Safouane Ahidar echter namens de Groenen ineens flink uit op zo’n 25 meter afstand, de reactie van Kai Huybers in het UNA doel is te laat: 1-1.

In de tweede helft zakt het niveau. UNA wordt in het nu pure voetbalgevecht meer en meer teruggedrongen. En als Bryan Simons voor de thuisploeg met een plotse omhaal vanuit de menigte voor doel de bal fraai in de rechterhoek deponeert (2-1), zijn de druiven voor UNA zuur aan het worden. Het Zeelster verzet krijgt steeds wanhopigere trekjes, de krachten vloeien weg. Hoewel de paniek nu soms bij de thuisploeg binnensluipt kan UNA de stand geen ander aanzien meer geven.

(verslag Thieu Vlemmix)

Doelpunten:
10. Koç 0-1, 38. Ahidar 1-1; 75. Simons 2-1

Opstellingen:
UNA: Huybers; Horsten, Sijbers, Senders, Jagt, Boulghalgh (Puts), Franssen (R. van Boekel)), Boogers, N. van Boekel (Tielemans), Dahir (van den Akker), Koç
Groene Ster: Voss; de Kleijn, Petit, Simmons, Dekkers, Simons, Elelji (Clout), Ahidar (Breukers), Eind, Stassar, Zwartjes