donderdag 18 april 2024
Feest bij de 2e treffer van UNA van Mart van de Gevel - Foto: Thieu Vlemmix

UNA trekt voorsprong niet over de streep

Oss – Ondanks maar liefst 4 afgelastingen in de 3e divisie vanwege corona besmettingen, ging de Brabantse derby tussen UNA en O.S.S.’20 wèl door. UNA trof een tegenstander die vorig seizoen hard op weg was naar het kampioenschap, maar door corona plotsklaps in die poging werd gestopt. In de wedstrijd nam UNA vanmiddag twee maal een verschil van twee doelpunten, maar de Zeelstenaren moesten uiteindelijk toch naar huis met een gelijkspel.

UNA ging voortvarend van start op Sportpark De Rusheuvel, want al snel had Joey Verhoeven de 0-1 in het doel gewerkt, nadat de Osse defensie een hoekschop niet adequaat wegwerkte. Het werd nog erger voor de ploeg van trainer Kreekels toen Mart v.d. Gevel de voorsprong al na 11 minuten verdubbelde met een formidabele trap vanaf de middenlijn over de Osse keeper heen, 0-2.

O.S.S.’20 zette daarna een tandje bij en kreeg steeds meer controle over de wedstrijd. Binnen 5 minuten kwam dan ook al de 1-2 op het scorebord. UNA-doelman Yannick Derix kreeg een vrije trap niet onder controle. De bal werd vervolgens geruimd door een UNA-verdediger, echter precies in de voeten van Julian Calor die de bal vol op zijn slof nam, 1-2. Tot de rust kregen beide ploegen nog een fraaie kans, waarbij UNA met de schrik vrijkwam na een kopbal van opnieuw Calor op de kruising.

Na rust kwam UNA snel weer op een marge van 2 doelpunten na een overtreding op Brian Boogers binnen de beruchte lijnen. Mart van de Gevel heeft gewoonlijk geen problemen met het verzilveren van een strafschop, wat ook deze middag weer eens bleek, 1-3. UNA leek vervolgens door te drukken met verschillende grote kansen, maar de bal ging niet voor de vierde keer in het doel.

Sterker nog, de thuisploeg scoorde na een uur de aansluitingstreffer uit een strafschop. O.S.S.’20 rook dat er meer mogelijk was en kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. UNA kwam er nauwelijks meer aan te pas en haalde opgelucht adem toen een vrije trap van Eltink op de lat terecht kwam. Maar het onheil kon niet uitblijven. In de 89e minuut belandde een goede voorzet van invaller Tony de Groot bij Joep van der Velden die de gelijkmaker op het scorebord bracht.

3. Verhoeven 0-1, 11. v.d. Gevel 0-2, 16. Calor 1-2; 49. v.d. Gevel 1-3 (str), 60. Waterink 2-3 (str), 89. 3-3

UNA: Derix; Scheepers, Sijbers, Verhoeven, Jagt, N. v. Boekel, Senders (R. v. Boekel), Boogers, v.d. Gevel, Willems (v. Gerven), v.d. Akker (Tielemans)
O.S.S.’20: v.d. Leest; Eltink, Engelen, Zonnenberg, v.d. Velden, T. Pijnenburg (d. Groot), D. Pijnenburg (Spierings), Peltzer (4. Campman), Calor, v. Ginkel, Waterink