dinsdag 16 juli 2024
Bassou en Jagt in de verdediging - Foto: Thieu Vlemmix

UNA wint dankzij knappe teamprestatie

Zeelst – Op deze zaterdagavond was UNA in zijn vijfde competitiewedstrijd vanaf de eerste seconde messcherp en tot in tot in de botten gemotiveerd. Dat was nodig ook, want met Unitas stond er een tegenstander op het veld van eveneens uitstekend kaliber. Niettemin drongen De Zeelstenaren de gasten van meet af aan hun spel op. Met Thomas Horsten als uitstekende rechtsachter in de basis, terwijl Tom Scheepers naar het centrum was verhuisd. Ook hij kan terugzien op een hele goeie partij. Maar eigenlijk geldt dat sowieso voor de gehele achterste linie, inclusief doelman Petar Stoskovic.

De zaterdagavond is meestal niet UNA’s ding, maar dit keer dus wel. Na een half uur was het voor ’t eerst raak toen Brian Boogers de bal met het hoofd binnenkopte, 1-0. Het was de beloning voor een ijzersterke opening en van Brian in het bijzonder, nu hij weer tegen zijn echte vorm aantikt. In de tweede helft laat Unitas blijken zich nog bij lange na niet bij de situatie neer te leggen. Maar UNA beschikte, niemand uitgezonderd, over een minstens zo gelijkwaardige wilskracht en het bleef daarom een spannende partij met UNA op winstkoers.

Op linksachter steelde Louisben Jagt weer regelmatig de show in zijn duels met Elmer de Vries, een soortgelijke snelheidsduivel aan de kant van de Gorkummers. UNA speelde als een eenheid, waarbij niemand achter bleef. De definitieve beloning kwam in de 77e minuut toen Sten Senders met zijn indraaiende bal Brian Boogers bereikte. De UNA-aanvoerder tikte daarna zijn tweede goal van de wedstrijd binnen en de 100ste in z’n carrière bij UNA: 2-0. Het was feitelijk de beslissing tegen een tegenstander die nu wel zo’n beetje was uitgeraasd. UNA leverde hiermee de beste teamprestatie sinds lange tijd. Voor de derde maal nul tegen en de tweede zege op rij.

(verslag: Thieu Vlemmix)

Doelpunten:
31. Boogers 1-0; 84. Boogers 2-0

Opstellingen:
UNA: Stoskovic; Horsten, Scheepers (81. Boudewijns), Sijbers, Jagt; Van Rosmalen, Boulghalgh, Boogers, Senders; Respen (87. van Gerven), Bastiaans (75. van den Akker)
GVV Unitas: Vlot; Boulamhayan, Tilahun Tefera, de Vries, Lokasi, Mutzers, Haddouchi, Alexander Walu, Ruwaard, Helstone, Kiflom Tsegay