donderdag 25 april 2024
Petar Stoskovic als vanouds heer en meester in zijn doel - Foto: FEBI

UNA wint op de valreep van HBS

Den Haag – Sportpark Craeyenhout was deze zondag het strijdperk waar koploper UNA het op moest nemen tegen de nummer zestien HBS. Appeltje eitje zou je denken, maar het werd een lastig karwei voor de Zeelstenaren. Uiteindelijk kon de ploeg van trainer Jeroen van Bezouwen toch drie punten noteren en dat gebeurde pas in de laatste minuut; notabene door een van de kraaien die ongelukkig in eigen doel schoot.

Nog nooit was HBS (Houdt Braef Stant) een gemakkelijke tegenstander voor UNA. Zo ook afgelopen zondag niet. De geelzwarten hadden wel meer balbezit, maar dat is geen garantie voor winst. Steeds meer tegenstanders dekken zich in om een verliespartij tegen de koploper te voorkomen. Toch waren de Hagenezen in de beginfase gevaarlijk bij acties waarbij doelman Petar Stoskovic liet zien dat hij niet voor niks het doel van UNA verdedigt. Vooral Gino Mulder en Mike de Geer konden gevaarlijk uit de hoek komen. Ook UNA kreeg kansen via Nick Tielemans en Marc Höcher. De beste mogelijkheid was nog voor Brian Boogers, die binnen het strafschopgebied onderuit werd gehaald en zelf vanaf de stip kon aanleggen. Zijn schot werd door de uitstekende doelman Paul van der Helm gekeerd. Voor rust kreeg Jeroen Stottelaar nog de kans om te scoren, maar zijn vlammende pegel ging via de vingers van Van der Helm en de lat over.

Na de pauze voerde UNA de druk iets meer op, maar dat was niet genoeg om de kraaien af te schieten. De thuisploeg ging meer en meer geloven in de 0-0 eindstand. Het geloof daarin werd nog versterkt toen Nick Tielemans een overtreding beging waarvoor hij van scheidsrechter Van der Werff een rode kaart kreeg. De wedstrijd dreigde doelpuntloos te eindigen, tot het moment waarop Gino Mulder van HBS ook de rode prent mocht bewonderen. Vlak hierna kwam UNA op 0-1 en dat nog wel door een eigen treffer. HBS hield lang braaf stand, maar in de laatste minuut ging het fout. Zonder geluk vaart geen enkele koploper wel.