dinsdag 23 april 2024
RKVVO-er Jeroen Antonis in duel met Marvilde-spelers Ties Bazelmans en Tayfun Yilmaz - Foto: Ruud Bertels

Veldhovense derby verdient geen winnaar

Meerveldhoven – Na een weekje rust vanwege de sneeuw stond er weer een Veldhovense derby op het programma: Marvilde thuis tegen RKVVO. Op 17 december zijn de vooruitzichten op een druk bezochte thuiswedstrijd niet zo groot, aangezien de weersomstandigheden daar niet echt uitnodigend voor zijn. Gelukkig maakte de derde helft veel goed. Heel eerlijk gezegd hadden de thuisblijvers vandaag misschien wel het gelijk aan hun zijde. Marvilde was het eerste kwartier sterker, daarna was RKVVO een kwartier sterker en het laatste kwartier werd gelijk verdeeld. De tweede helft leverde geen opwinding meer op, dus het uiteindelijke gelijkspel (1-1) was een terechte afspiegeling van het geheel.

Marvilde begon goed aan de wedstrijd en zocht meteen de aanval op. RKVVO beperkte zich tot verdedigen en af een toe een snelle uitval. Marvilde wist echter niet tot kansen te komen. Geleidelijk nam RKVVO na ruim een kwartier het heft in handen en na de nodige aanvallen via de snelle buitenspelers was het wachten op de voorsprong voor de bezoekers. In de 24e minuut was de eerste grote kans voor Martijn van Dijk. Hij werd diep gestuurd en kwam vanaf links naar binnen. Bij het doel van Marvilde aangekomen schoot hij de bal tegen de eerste paal, waarna de rebound bij de tweede paal rakelings naast geschoten werd. Een paar minuten later kreeg RKVVO opnieuw een fraaie kans. Jordan Bujitu gaf voor vanaf links en Jorrit Mol kwam ter hoogte van de 11-meter stip al glijdend enkele centimeters te kort om de bal de juiste tik mee te geven. Op het half uur kwam de verdiende voorsprong voor RKVVO. Een vrije trap op links tegen de zijlijn en op ongeveer 16 meter van de achterlijn werd door Martijn van Dijk genomen. Bij de tweede paal kopte Luc Segers de bal via de onderkant van de lat in het doel, 0-1.

RKVVO kon niet lang genieten van de voorsprong. Marvilde kwam met de mooiste actie van de wedstrijd in de 37e minuut al snel op gelijke hoogte. Een vrije trap van Stijn Louwers vanaf de eigen helft werd schitterend aangenomen op de rand van het strafschopgebied aan de linkerkant van het veld door Muti Nawabi. Hij kapte zijn directe verdediger uit en krulde de bal via de tweede paal in het doel, 1-1.

Drie minuten voor rust kreeg Marvilde nog een kans. Een samenspel tussen Ties Bazelmans en Gijs Kiebert kwam bij Ties op rechts terecht. Zijn voorzet werd geblokt tot corner. Die werd genomen door Muti Nawabi en op zeven meter midden voor het doel hard ingekopt door Tommy van de Wiel. Op de doellijn bij de paal stond echter Jeroen Antonis die een treffer voorkwam.

Na een aardige eerste helft wist de tweede helft totaal niet te boeien. Vooral spanning om niet te verliezen, maar geen kansen om een overwinning te claimen. De keepers aan beide kanten kregen weinig te doen, want kansen waren er nauwelijks. Alleen RKVVO-er Rob Vos had nog een kansje door vanaf de punt van het strafschopgebied uit te kunnen halen, maar Jeroen Keeris kon gestrekt redding brengen. De 1-1 ruststand kwam dan ook nauwelijks meer in gevaar en beide teams namen genoegen met één punt.

Voor RKVVO zit de eerste helft van de competitie er op. Marvilde mag komende dinsdagavond in Gilze nog proberen om de 4 ronde van de districtsbeker te bereiken. Het speelt dan in Gilze tegen 3e klasser VV Gilze.

30. Segers 0-1, 36. Nawabi 1-1

Marvilde: Keeris; Vroomen (76. Maessen), Louwers, v.d. Wiel, Cools; Bazelmans, Kiebert, Bertels; v.d. Gevel, Nawabi, Yilmaz
RKVVO: v.d. Oever; v. Baren (78. Sterken), Jasper Mol, Segers, Antonis; v. Doormalen, v. Reijen, Vos; Bujitu, Jorrit Mol (82. v. Run), v. Dijk